Når høsten kommer og grønnsakene bugner i butikkene, er det fort gjort å kjøpe litt for mye. Og chilien, den sterke lille saken, har en tendens til å bli liggende i kjøleskapet til den er rynkete og glemt.
Ifølge en artikkel fra Hjem og Hage finnes det en enkel løsning på problemet med chili som blir dårlig før du rekker å bruke den opp: Frys den!
Mange er skeptiske, for hva skjer med smaken? Holder den seg? Svaret er heldigvis ja, men du må gjøre det riktig.
Frys i vei – men gjør det på denne måten
Chili tåler fryseren godt, og smaken holder seg mye bedre enn mange tror.
Det viktigste er at du bruker en frysepose med lynlås for å hindre uttørking. Legg i chilien, press ut lufta, og skriv på datoen med tusj så du ikke glemmer hva du har.
Du trenger ikke tine chilien før bruk! Bare kast den rett i gryta!
Hvor lenge holder chilien seg?
Så lenge den ligger i en tett pose, kan chili faktisk holde seg i opptil 2 år uten å bli dårlig.
Men vil du ha den beste smaken og konsistensen, bør du bruke den innen 6 måneder. Etter det blir smaken mildere og teksturen litt tørrere.
Slik gjør du det – steg for steg
Plukk ut friske chilier og kast de som ser dårlige ut.
Skyll med kaldt vann, og la dem tørke i 5–10 minutter.
Skjær et snitt og fjern stilken. Frøene kan du fjerne om du vil ha den mindre sterk.
Legg chilien i en pose med lynlås og press ut lufta.
Legg i fryseren – og du er klar!
Smart og smakfull løsning
Å fryse chili er både smart og enkelt, og det reduserer matsvinn!
Neste gang du står med halvparten av en chili igjen etter middagen, vet du hva du skal gjøre.
Med riktig oppbevaring har du alltid en smaksbombe klar i fryseren, klar til bruk rett fra posen.