Derfor bør du alltid legge en mynt i fryseren når du reiser hjemmefra

27/06/2023 15:30

Sofie Hansen

Livsstil
Foto: Facebook
Foto: Facebook
Trikset har blitt delt og likt av hundretusenvis av brukere på Facebook.

Når du skal på tur er det ofte flere ting som må ordnes hjemme før du reiser. Det er planter som må vannes, postkasser som må tømmes, og stikkontakter som må slås av. Det er imidlertid ett område de fleste glemmer å sikre før avreise.

Mange har alt fra rundstykker til deilige biffer i fryseren, men hvis strømmen går mens du ikke er hjemme kan dette havne i søpla i stedet for på tallerkenen.

En Facebook-bruker ved navn Sheila Pulanco har imidlertid delt et triks på sosiale medier som mange synes er ganske genialt. Alt du trenger er litt vann, en kopp og en tilfeldig mynt.

Tanken er å sette en kopp vann i fryseren, la den fryse og så legge en mynt på toppen og la den stå i fryseren. På denne måten, når du kommer tilbake fra turen, kan du enkelt finne ut om maten har tint eller om den fortsatt er frossen.

Hvis mynten har falt til bunns betyr det at all maten i fryseren er tint, og du bør derfor kaste den ut. Står mynten derimot der du la den (på toppen, red.), er det ingenting i veien med maten. Du kan se innlegget her.

Det kan derfor være lurt å ha en kopp frossent vann med mynt på toppen stående i fryseren til enhver tid. Så du har det å støtte deg på hvis du mister strømmen av en eller annen grunn.

Er du i tvil om tilstanden til maten, bør du bare kaste den ut.

Læs også:

Derfor bør du spise det hvite «rusket» på klementinen Vi alle elsker frukten for sin friske duft, søte smak og at den er så enkel å skrelle. Men det er faktisk det hvite «rusket» som skjuler en skattekiste av næringsstoffer.