Derfor bør du alltid vaske vannmelonen din – eksperten avslører hvorfor

05/08/2025 14:00

Sofie

LIVSSTIL
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Mange hopper kanskje over dette trinnet, men det er en stor feil.

AKKURAT NÅ LESER ANDRE OGSÅ

Når solen skinner og vannmeloner frister på butikken, er det ett viktig triks du må vite: Vask vannmelonen før du skjærer den opp.

Det høres kanskje sprøtt ut, men ifølge AOLs intervju med Stephanie Barlow, kommunikasjonssjef for Watermelon Board, er det et avgjørende steg for å nyte frukten uten å risikere skitt eller bakterier på tallerkenen.

"Alt vannmelonen har berørt før den kommer til huset ditt, har fortsatt skallet på seg», sier hun.

"De ligger på bakken, transporteres i esker og ender opp i butikker, hvor barn og voksne ofte berører dem. Alt dette kommer i kontakt med fruktkjøttet når du skjærer i det – så selvfølgelig må det vaskes."

Selv om skallet er glatt og voksaktig, kan støv og smuss lett feste seg til det, så en rask vask er en god investering i både smak og hygiene.


Slik vasker du vannmelonen din som en proff
Start med en ren vask. Legg vannmelonen i vasken, skyll den under kaldt vann og snu den slik at alle sidene får en snurring. Hvis det er synlig smuss, kan du bruke en svamp eller myk børste. Tørk den grundig med papirhåndklær etterpå.

På piknik? Ikke noe problem – bruk en rengjøringsklut til å tørke av skallet, og tørk deretter med en serviett.

Er vannmelonen din for stor for vasken? Ta et fuktig papirhåndkle eller en svamp og tørk av hele overflaten. Husk å tørke grundig etterpå.


Slik holder du vannmelonen din frisk
Husk å vaske hender, kniver og skjærefjøle etter vask. Hold frukten atskilt fra andre råvarer for å unngå krysskontaminering. Og oppbevar oppskåret vannmelon i kjøleskapet – dette vil bevare både smaken og sprøheten på topp.