Derfor bør du ikke klikke slumre om morgenen

16/02/2023 09:03

Emma

Livsstil
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Det er en veldig god vitenskapelig grunn til at du aldri bør trykke på slumreknappen når alarmen har gått og vekket deg om morgenen. Du kan se en forklaring på begrunnelsen bak dette i videoen nedenfor.

Vi er alle skyldige i det - alarmen går og får deg til å våkne om morgenen før jobb, og du vil gi alt for å ha noen ekstra timer i sengen.

Det skriver LADbible.

Men det er ikke det at du får noen ekstra timer, det er bare snakk om minutter.

Så vi ruller over, trykker på slumreknappen, og glemmer at det noen gang har skjedd.

Problemet er at når du faktisk må stå opp i siste øyeblikk, føler du deg ikke komfortabel.

Slumreknappen virker som en god idé på den tiden, men sjelden klarer du noen gang å stå opp og føle deg mer uthvilt eller mer klar for dagen.

Det ligger litt søvnvitenskap bak.

I podcasten sin forklarte Mel Robbins - som beskriver seg selv som "en av  de mest respekterte ekspertene på endring og motivasjon" - den vitenskapelige grunnen til at du bare skader deg selv ved å snike deg de siste minuttene.

Robbins sa: "Vil du vite den vitenskapelige grunnen til at du aldri skal trykke på snooze-knappen?"

"Når du trykker på slumreknappen, er du våken, og når alarmen går, går hjernen din tilbake til å sove."

Hun fortsatte: "Her er hva forskere har funnet - når du sovner igjen etter å ha våknet, starter hjernen din en søvnsyklus."

"Søvnsykluser tar 75 til 90 minutter å fullføre."

– Så, når alarmen går igjen og ni minutter og du er som «herregud» – har du noen gang lagt merke til at du er i dyp søvn når du sovner igjen?

"Det er fordi du er ni minutter inn i en 75-minutters søvnsyklus, den groggy utmattet følelsen du har, det er ikke en funksjon av hvor godt du sov."

"Det er du og jeg som er en idiot fordi vi trykker på slumreknappen og setter hjernen vår i en tilstand av søvnmangel."

"Det tar hjernen din omtrent fire timer å komme gjennom den groggy følelsen."

Læs også:

Legg det under jordbærplanten din: Da får du sommerens beste avling Det er en vanlig frustrasjon blant jordbærdyrkere å se rikelig blomstring uten at innhøstingen følger etter.
Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.