Derfor bør du aldri lage mat med olivenolje

Foto: Shutterstock.com

Hvis du er vant til å lage mat med olivenolje, kan det være lurt å erstatte den med en annen olje.

Det populære selskapet Le Creuset, som selger støpejernsprodukter og morderne køkkenutstyr, har advart kunder mot matlaging med olivenolje.

Les også

Ekspert: Derfor bør du alltid dusje om kvelden - ikke om morgenen

Årsaken til at Le Creuset advarer kunder mot å lage mat med olivenolje er, ifølge Daily Mail, at det kan etterlate skade på panner på grunn av røykpunktet. 

Etter mange kundeklager om at bunnen av potter og panner blir skadet når de brukes, har Le Creuset skrevet til kunder som informerer om at deres valg av matolje kan forårsake problemet.

"Olivenolje har et svært lavt fokuspunkt, og det kan danne en brunaktig membran på pannen (brent olje), noe som skaper en barriere mellom maten og pannen," skrev Le Creuset til kunden.

- Vi vil råde deg til å gni matolje rundt pannen nå og da og la den stå mens den ikke er i bruk. Dette vil bidra til å bevare kvaliteten på den.

Andre eksperter, inkludert John Lewis, Smeg og Greenaway, er enige med Le Creusets' anbefaling, og skriver at oljen verken skal «røyke eller brenne».

Blant annet påpekes det at andre oljer som solsikke, avokado, rapsfrø, kokosnøtt, mais og sesam er bedre egnet som matoljer, da de har et høyere røykpunkt.

Mens oljer med lavt røykpunkt, som olivenolje, anbefales for dressinger, dryss over en ferdig tallerken eller lav varme.

Les også

Drikk 2 kopper kaffe om dagen og få bedre sex