Disse 7 matvarene bør du aldri lagre i fryseren

01/09/2022

Emma Sletta

Livsstil
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Å kaste mat i fryseren er enkelt og greit, men ikke alt må lagres i en fryser.

Når du eier et av de beste kjøleskapene, blir fryseren ofte destinasjonen for all resterende mat og mat som er i ferd med å utløpe.

Det er et praktisk lite sikkerhetsnett, men selv om det virker som fryseren kan håndtere stort sett alt du kaster i det, visste du at noen ting aldri skal lagres i fryseren?

Egg

Foto: Shutterstock.com

Du vil definitivt ikke lagre skallede egg i fryseren. Det er fordi væsken inni faktisk ekspanderer når den er frossen, noe som får skallet til å sprekke opp fra innsiden. Derfor risikerer egget å bli forurenset fordi det nå er utsatt.

Hvis du vil fryse eggene dine, fjerner du bare skallet og pisker dem før du lagrer dem i en lufttett beholder eller frysepose. Det melder Daily Star.

Frukt og grønnsaker

Enhver frukt og grønnsak som inneholder mye vann - som agurk, melon eller salat - bør styre unna fryseren.

Dette er fordi vanninnholdet blir til is når det fryses.

Poteter

Som du sikkert gjettet, bør rå poteter ikke lagres i fryseren. Dette skyldes at disse inneholder en god del vann, så tining vil resultere i en grøtaktig, kornete tekstur.

På den annen side er kokte poteter gode å sette i fryseren. Bare husk å lagre dem i lufttette beholdere eller fryseposer.

Pasta

Prøv å holde kokt pasta ute av fryseren. Selv om det ikke vil drepe deg å spise det, vil det ikke være veldig appetittvekkende - kokt pasta vil bli grøtaktig og fuktig når den tiner. Hvis du trodde det var vanskelig å holde på gaffelen før, så har du ikke spist tint, kokt pasta.

Ost

Foto: Shutterstock.com

Ost er et meieriprodukt du vil holde utenfor fryseren. Som melk kan frysing endre konsistensen av osten, noe som gjør konsistensen tørr, smuldrende og generelt lite tiltalende å spise.

Tint kjøtt

Hvis du allerede har tint kjøtt en gang før, er det ikke en god ide å sette det tilbake i fryseren.

Det amerikanske landbruksdepartementet anbefaler imidlertid at "når maten er tint i kjøleskapet, er det trygt å fryse det igjen uten matlaging." Kjøttet vil imidlertid miste mye av fuktigheten når det tørker opp, noe som kan ødelegge tekstur hvis det har blitt frosset før. Prøv å bare ta så mye kjøtt fra fryseren som du har tenkt å spise for å unngå dette problemet.

Ris

Kokt ris går hånd i hånd med pasta. Når det tørker opp, blir det grøtaktig og lite appetittvekkende tilbehør. Det vil ikke skade deg å spise det, akkurat som med pasta, men konsistensen vil være ekstremt lite tiltalende.

 

 

 

Læs også:

Atle Antonsen gjør comeback Det bekrefter Warner Bros. Discovery.
Rengjøringsekspert: Slik blir du kvitt bananfluer De fleste av oss hater bananfluer. En ekspert deler en måte å vinke farvel til dem på.