Disse tingene bør du aldri gjøre før du går til tannlegen

13/09/2022 12:02

Emma

Livsstil
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
En tannlege har forklart 11 ting du ikke bør gjøre før du går til tannlegen.

Til tross for at tannlegebesøk er avgjørende for å opprettholde god munnhygiene, og de fleste tannleger gjør alt i sin makt for å gjøre besøket ditt så stressfritt som mulig, er en stor mengde mennesker redd for stolen.

En studie fra 2014 publisert av Medical Principles and Practice fant at 36 prosent av mennesker opplever tannangst når de er hos tannlegen eller før et besøk, og 12 prosent av dem opplever ekstrem frykt.

I din frykt for å åpne munnen og si ahh, kan du bli fristet til å gjøre noen ting før besøket som kan vise seg å være mindre nyttig.

Hvis du drar snart, legg merke til følgende ting du aldri bør gjøre før du går til tannlegen.

1. Unngå å ta på for mye sminke

Du tenker kanskje ikke to ganger før du tar på deg et ansikt fullt av sminke før du går til tannlegen, men det er en overraskende irriterende faktor for tannlegen din.

Ifølge Savannah Dental Solutions, en tannlegepraksis i Savannah, Georgia, drevet av Chad og Alexandra Schnabel:

– Tannprosedyrer innebærer å plassere hender, verktøy og vann inne i munnen. Avhengig av nøyaktig hva du trenger å få gjort, kan munnen din også bli bedøvet. Siden området rundt munnen din sannsynligvis vil bli skittent, er det best å hoppe over leppestift, fundtion og pudder.

Når det er sagt, bemerket tannlegene at rouge og mascara er fint.

2. Ikke ta med et bilde av drømme tennene dine

Hollywood-smilet er et svært ettertraktet utseende for noen mennesker, og derfor er det ingen overraskelse at tannleger rutinemessig blir spurt hvordan de kan få en kjendiss fantastiske smil når de kommer til en kosmetisk tannkonsultasjon.

Men ifølge tannlege Jay Grossman er det ikke akkurat en realistisk måte å ta tak i tannarbeidet på, ifølge tannlege Jay Grossman.

3. Hold aldri din medisinske historie hemmelig for tannlegen din

En tannlegetime er en legetime og bør behandles som sådan.

Dessverre, når det gjelder muntlige prosedyrer, kan pasienter glemme at de må være så åpne og på forhånd om enhver medisinsk historie som de ville være med sin fastlege.

Å ikke gjøre det kan være rett og slett farlig.

Ifølge Tannlege Martin Hogan er det viktig å dele informasjonen slik at tannlegen din vet hvordan han best kan behandle deg.

I et intervju forklarte han:

"Hvis du har opplevd en alvorlig helsetilstand som kirurgi eller har blitt diagnostisert med en kronisk tilstand, fortell tannlegen din før du kommer til avtalen din. Avhengig av sykdommen må du kanskje premedisineres med antibiotika for å forhindre infeksjon."

Denne premedikasjonen er viktig, ifølge tannlegen.

4. Hopp over de enkle karbohydrater og spis protein før du går til tannlegen

Hvis du må legge deg lenger i tannlegestolen, vil du dra nytte av et næringsrikt måltid.

Som tannlegen forklarte:

Du må velge matvarer som bidrar til å holde energinivået stabilt gjennom hele behandlingen, og svært bearbeidede karbohydrater er ikke i stand til å gjøre det. Selv om de kan gi et første løft av energi, vil blodsukkeret ditt raskt falle igjen, og det vil også energien din. Når energinivået ditt synker, vil stressnivået ditt øke.

5. Hvis du skal ha medisinering, ikke drikk alkohol før du går til tannlegen

Dette kan virke som det sier seg selv, men gitt angsten som kan omgi en tur til tannlegen, er det lett å se hvorfor folk blir fristet til å hengi seg til en drink eller to før en avtale.

Det kan imidlertid bety problemer når du kommer til øvelsen, spesielt hvis du besøker for å gjennomgå behandling som krever medisinering.

6. Hvis du skal ha en rotkanalbehandling, ikke ta smertestillende midler

Det virker ganske logisk, ikke sant?

For en prosedyre som anses å være så skummel og smertefull som en rotkanalbehandling, føles det å ta smertestillende medisiner på forhånd som en smart ting.

Men å ta smertestillende før du kommer til tannlegen kan være et uklokt trekk og av mer enn en grunn.

Hvis du tar smertestillende på forhånd, dreper du smerten.

Dette er et problem fordi tannlegen din faktisk trenger at du identifiserer nøyaktig hvor smerten ligger før de kan gå av.

7. Hvis du har tannoprasjon, ikke bruk kontaktlinser

Det kan virke som om foregående briller og valg av kontaktlinser ville være det mest komfortable valget, men nei.

Ifølge tannlegen kan det være problematisk å bruke linser under operasjonen hvis du trenger å gjennomgå et generelt bedøvelsesmiddel.

Dette er fordi øynene dine kanskje må holde seg lukket i en lengre periode.

Selv om en kort periode med lukkede øyne ikke er risikabelt, kan lengre perioder med å bruke kontaktlinser med lukkede øyne øke risikoen for øyeinfeksjon, så vel som generelt bare være ubehagelig.

Hvis du trenger oral kirurgi, sørg også for at du bruker praktiske, komfortable klær, fjern eventuelle smykker på forhånd, og hvis du har lengre hår, sett det opp slik at det er borte fra ansiktet ditt.

8. Med mindre du har spist rett før, skal du ikke pusse tennene før du kommer til tannlegen

Å pusse tennene før du går til tannlegen gir perfekt mening med det første.

Tross alt går du et sted hvor munnen din er på fullskjerm, og du vil ikke at pusten skal lukte.

Men tannlegen sa at det faktisk ikke er så nyttig å pusse tennene på forhånd.

Tannleger trenger hele bildet av tannhelsen din, og dårlig ånde kan være et tegn på andre tann- eller medisinske problemer.

Å prøve å maskere det hjelper dem ikke å hjelpe deg.

9. Ikke spis kort tid før tannrengjøring

Tannlegen forklarer at det ikke anbefales å spise og drikke noe (unntatt vann) minst 5 timer før avtalen.

Dette forhindrer at matrester stikker til tennene dine, noe som kan irritere deg under tannrengjøring og gi tannlegen ekstra arbeid.

Etter tannrengjøringen kan du fortsette å spise og drikke som vanlig.

10. Ikke plutselig skru opp tannhygiene før du går til tannlegen

Vi skjønner. Å gå til tannlegen slår frykt i hjertet av selv den mest flittige tanntråden.

Og hvis det er en stund siden du har vært borte, kan det være lurt å legge inn timene på tannhygiene rett før avtalen.

Det er imidlertid forgjeves å gjøre dette.

Tross alt er tannhygiene en livslang bestrebelse, og å prøve å gjøre opp for tapt tid kan føre til ganske mye ubehag.

Tannlegen utdyper:

– Noen ganger vil vi se at gingivalvevet er litt irritert, og når vi spør pasienter om dette, nevner de at de har vært flossing 'ekstra hardt' de siste dagene i påvente av tannlegebesøket. Andre ganger kan vi se gingivalvevet litt parched, noe som ofte skyldes overdreven bruk av alkoholholdige munnvann.

Så selv om vi forstår hvorfor du ville gjøre dette, vil det ikke hjelpe deg, og det vil absolutt ikke lure tannlegen din.

Fokuser i stedet på å praktisere god munnhygiene konsekvent.

11. Hopp over hvitløken

Hvitløk er deilig, men ikke for de du kommer nær - spesielt tannlegen din.

Med hvitløk som produserer notorisk skarp pust, ikke forvent at tannlegen eller tannpleieren din er i beste humør etter å ha dykket ned i en tallerken spaghetti aglio e olio. Tannlegen sa det kortfattet:

"Ikke spis en tung hvitløkslunsj før du kommer til oss - det setter vi pris på." 

 

 

 

Læs også:

Ekspert avslører: Så ofte bør du faktisk dusje Alle har forskjellig syn på hvor ofte man skal dusje. Nå svarer en lege på hvor ofte du faktisk bør dusje
Far fikk sitt livs sjokk: Så baby i vaskemaskinen Det var et sjokk av de sjeldne som en far nylig opplevde da han kom hjem og sjekket den kjørende vaskemaskinen. Han hadde ikke forventet å stirre inn i et par øyne.