Drikker du vann før sengetid? Da bør du lese dette umiddelbart

01/05/2024 19:00

Emma

Livsstil
Foto: Shutterstock.com
Drikker du vann før sengetid?

Nordmennenes leggeritualer inneholder ofte et glass vann, men er dette skadelig eller gunstig for nattesøvnen?

Det er visstnok ikke noe klart svar, for selv om de fleste har opplevd den irriterende trangen til å stå opp midt på natten for å urinere som en av ulempene med å drikke vann før sengetid, påpeker en rekke eksperter også at tilstrekkelig hydrering fremmer både fysisk og mental regenerering.

Mellomgrunnen ser ut til å være nøkkelordet når det gjelder vann før sengetid.

Dette er hva polske medier pysznosci.pl.

Det er velkjent at en velfungerende kropp krever regelmessig hydrering. Verdens helseorganisasjon (WHO) anbefaler å konsumere 30 ml væske per kg kroppsvekt daglig, justere det i henhold til aktivitetsnivå. Men hvordan passer et godnattglass med vann inn i dette regnskapet?

Her legger en rekke eksperter ikke skjul på at et glass vann før sengetid kan forhindre dehydrering og akselerere kroppens naturlige avgiftningsprosesser.

Men det stopper ikke her.

Praksisen har også andre fordeler, for eksempel å opprettholde en stabil kroppstemperatur, beskytte slimhinnene mot uttørking og fremme sunn blodsirkulasjon, redusere risikoen for hodepine og støtte en roligere søvn.

Men for mye vann rett før sengetid kan være kontraproduktivt, fordi det kan føre til hyppige toalettbesøk som forstyrrer de dype søvnstadiene, noe som er kritisk for både fysisk og mental gjenoppbygging. Her påpeker ekspertene at et enkelt glass vann kan være nok, og det bør konsumeres minst en halv time før du hviler. Videre anbefales det å unngå store mengder væske minst to timer før sengetid.

Individuelle behov varierer imidlertid, og det er viktig å tilpasse vanninntaket til ens personlige behov.

Læs også:

Dette er kroppens fysiske signaler når døden nærmer seg Døden er den naturlige avslutningen på livet. Kroppen kan bare holde ut i en begrenset tid, og kroppens signaler om at tiden er inne, er helt tydelige.
Kvinne legger sitronene sine i fryseren – så skjer magien som får nordmenn til å gape De færreste vet hvorfor du bør legge sitronene dine i fryseren.