Sommeren er her, og det betyr én ting. Jordbærsesongen er i gang, og butikker og markeder er overfylte med brett med søte røde bær.
Mange nordmenn kjøper dem i store kvanta og gleder seg til å sette tennene i dem.
Men før du legger dem i fruktskålen på kjøkkenbordet og overlater skjebnen til tilfeldighetene, stopp opp et øyeblikk.
Fordi det finnes ett sted hvor jordbær faktisk kan holde seg deilige – og det er ikke der du tror.
Jordbær er delikate små divaer.
De modnes ikke ytterligere når de er plukket, og de tåler ikke sjokk, fuktighet eller kulde særlig godt.
Likevel slenger vi dem gjerne i kjøleskapet eller lar dem ligge på kjøkkenbenken i plastbrettet – og håper på det beste.
Kjøleskapet er imidlertid ikke nødvendigvis din venn. Det kan gjøre at bærene blir slappe og ta bort den søte, sommerlige smaken.
Det skriver det nederlandske mediet Elle.
Det mest optimale for jordbærene dine
Først bør du begynne med å gi jordbærene et kort bad i en blanding av én del hvit eddik og tre deler vann.
Det dreper mugg og forlenger holdbarheten.
Etter at du har tørket dem, legg dem i en lufttett beholder dekket med papirhåndklær.
Gjerne i ett lag – eller med mykt papir mellom lagene. Dette forhindrer trykkskader som kan ødelegge jordbærene dine.
Det beste stedet for jordbærene dine er et kjølig, mørkt og tørt sted – som et skap, en kjeller eller et godt ventilert spiskammers.
Hvis du planlegger å spise jordbærene innen en dag eller to, kan du oppbevare dem i kjøleskapet.
Men hvis du vil at de skal vare lenger, er skygge og stabil temperatur veien å gå.