Ekkelt: Hvorfor du aldri bør gre en seng om morgenen

04/12/2020

Emma Sletta

Livsstil
Selv om det er fristende - bør du tydeligvis ikke.

Det ser fint ut når sengen er laget - og det er fint å komme hjem til et ryddig hjem etter en lang dag, borte fra hjemmet. Men det er en veldig spesiell - og ikke minst viktig - grunn til at du aldri bør redde sengen din fra morgenen. Newsnerskriver.

Når vi sover, utskiller vi mange bakterier og hudceller - og alt dette ender opp i sengetøyet vårt. Samtidig blir det varmt i sengen, og det gir bakterier og husstøvmidd et veldig godt miljø. Miders afførring inneholder allergener, noe som kan forårsake kløende nese og irriterte øyne.

Ikke gjør det

Selvom det er fristende å re sengen med en gang om morgenen, bør du faktisk la sengen stå urørt til kvelden. Det er best for å bringe bakterier og støvmidd til liv i sengetøyet er - i tillegg til ventilasjon på soverommet - la dynen og lakenet "få luft". Derfor må du ikke re sengen og dermed lukke alle bakterier og støvmidd inne, for da kan de virkelig kose seg i sengetøyet ditt.

I tillegg er det selvfølgelig viktig å huske god ventilasjon på soverommet - selv om det er vinter og kulde ute.

I tillegg bør du vaske sengetøyet hver 14. Dag.

 

 

Læs også:

Bergensbanen stengt: Passasjerer måtte overnatte på toget Bergensbanen og flere fjelloverganger ble stengt på grunnlag av uvær. Passasjerene har overnattet på toget i natt.
Etter ny studie: Forskere kommer med advarsel til personer som sover for lite Sover du for lite? Det kan få store konsekvenser for deg. Hvis du sover mindre enn fem timer om natten, øker det risikoen for en blodpropp.