Ekspert: Dette må du aldri legge i vaskemaskinen hvis du har tenkt å kjøre et hurtigprogram

02/05/2024 22:56

Sofie

Livsstil
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Hvis du har tenkt å kjøre et hurtigprogram på vaskemaskinen, sørg for å ikke legge inn dette.

Wades, en amerikansk hvitevarebutikk, deler ofte tips og triks med sine kunder og følgere på sosiale medier.

I denne situasjonen forteller han hva du for all del bør unngå å putte i vaskemaskinen din hvis du kjører et hurtigprogram.

I en nylig TikTok-video (Se videoen lenger ned i artikkelen.) har butikkens eier forklart at han ikke anbefaler å bruke «hurtigvask»-innstillingen. Samtidig har han forklart at det er en bedre måte å vaske tøyet sitt på, uten å skade maskinen.

"Dette er en 9 kg Blomberg som kan gjøre en full vask på 28 minutter, noe som er veldig bra, men jeg anbefaler ikke å bruke den for hver vask," sier han.

"Hvis du har mange håndklær, ikke bruk hurtigvaskinnstillingen.

"I utgangspunktet kaster du håndklærne dine, starter maskinen, alt vannet kommer inn og håndklærne blir skikkelig tunge. 28 minutter er ikke nok tid for at trommene skal skille håndklærne."

Han forklarer også hvorfor en «hurtigvask» er et dårlig valg for håndklær, siden maskinen går med høye omdreininger på slutten og «hvis alle håndklærne sitter fast, kan det belaste trommelen».

Et tegn på at dette har skjedd er en veldig høy lyd og overdreven risting av vaskemaskinen.

I stedet for «hurtigvask» anbefaler han å bruke en vaskeinnstilling på minst halvannen time, slik at håndklærne rekker å skille seg helt og ikke klumper seg sammen inne i maskinen.

Videoen har blitt sett mer enn 50 000 ganger siden den ble delt for noen dager siden. I kommentarfeltet var det mange som diskuterte om det sparte penger å vaske tøyet over lengre tid.

"En og en halv time? Har du hørt om årets prisøkninger? Jeg skal til Frankrike for å bruke et vaskeri. Det er billigere," skriver en bruker.

"Jeg ville ikke våget å la vaskemaskinen stå på en time eller mer. Jeg har ikke råd til alt det vannet og strømmen," skriver en annen.

Eieren av butikken har svart på disse kommentarene og har skrevet at du kan bruke en øko-innstilling som bruker mindre strøm.

"Visste du at hvis du bruker en øko-innstilling på 3,5 timer, bruker det mindre energi? Jeg skal lage en video snart," skriver han.

«Jeg bruker aldri hurtigvask – vaskemiddelet trenger tid for å løse seg opp og virke ordentlig», sier en annen, etterfulgt av en tredje:

"Det har jeg ikke tid til. Det er billigere å bare fortsette å kjøpe nye vaskemaskiner. Bare forsikre dem."