Eksperter sier: Du har tint den frosne maten din feil hele livet

10/11/22 06:49

Emma Sletta

Livsstil
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Kaster du den frosne maten i kjøleskapet og lar den tine sakte, eller setter du mikrobølgeovnen på avtiningsprogramet? Du bør slutte å gjøre begge deler. Les her hva du skal gjøre i stedet.

Hvem har ikke prøvd å ta en pakke frosset kjøtt ut av fryseren om morgenen og kaste den i kjøleskapet for å ha en pakke tint kjøtt klar til å gå på pannen eller i grytta til dagens middag.

Og hvis du er veldig opptatt, har de fleste sannsynligvis kastet den frosne maten i mikrobølgeovnen.

Slik tiner du maten korrekt

"Forsegle den frosne maten riktig i plast, og den varmes opp raskere når du bruker kaldt vann direkte fra springen, fordi vann er mer ledende. Det smaker også bedre," sier Susanne Ekstedt fra det svenske SP Tekniske Forskningsinstitutt i Göteborg, som påpeker at det skal være raskest og sunnest å bruke vanntrikset.

Det er Susanne Ekstedts erfaring at det vanligvis bare er næringsmiddelindustrien som kjenner til dette trikset og ikke vanlige forbrukere.

Så hvis du trenger å bruke frossen mat raskt, er det best å tine den i vann.

Dette gjelder kjøtt, fisk og grønnsaker.

Når du tiner mat, er det viktig å unngå iskrystaller, noe som lett kan skje i kjøleskapet. Disse iskrystallene kan skade matcellene og endre smaken på maten din.

Søsteren blir ukomfortabel av at paret dusjer sammen.
Tre bestevenner gjorde et lite klassisk dørtriks, men det hele endte tragisk da de valgte feil hus å gjøre det på.