Eksperter sier: Du har tint den frosne maten din feil hele livet

02/07/2023 09:25

Emma Sletta

Livsstil
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Kaster du den frosne maten i kjøleskapet og lar den tine sakte, eller setter du mikrobølgeovnen på avtiningsprogramet? Du bør slutte å gjøre begge deler. Les her hva du skal gjøre i stedet.

Hvem har ikke prøvd å ta en pakke frosset kjøtt ut av fryseren om morgenen og kaste den i kjøleskapet for å ha en pakke tint kjøtt klar til å gå på pannen eller i grytta til dagens middag.

Og hvis du er veldig opptatt, har de fleste sannsynligvis kastet den frosne maten i mikrobølgeovnen.

Slik tiner du maten korrekt

"Forsegle den frosne maten riktig i plast, og den varmes opp raskere når du bruker kaldt vann direkte fra springen, fordi vann er mer ledende. Det smaker også bedre," sier Susanne Ekstedt fra det svenske SP Tekniske Forskningsinstitutt i Göteborg, som påpeker at det skal være raskest og sunnest å bruke vanntrikset.

Det er Susanne Ekstedts erfaring at det vanligvis bare er næringsmiddelindustrien som kjenner til dette trikset og ikke vanlige forbrukere.

Så hvis du trenger å bruke frossen mat raskt, er det best å tine den i vann.

Dette gjelder kjøtt, fisk og grønnsaker.

Når du tiner mat, er det viktig å unngå iskrystaller, noe som lett kan skje i kjøleskapet. Disse iskrystallene kan skade matcellene og endre smaken på maten din.