Enkelt triks med en kniv: Sånn unngår du å gråte når du hakker løk

14/07/2022 10:02

Emma

Livsstil
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Lei av å kutte løk med stikkende øyne og tårer som strømmer nedover ansiktet ditt? Med et avgjørende triks, kan du hakke løk helt uten problemer.

Vi bruker løk i de fleste retter.

To kokker snakket med Express om hvorfor øynene våre renner i vann når vi kutter løk og hvordan vi kan unngå det for alltid.

Så hvorfor forårsaker løk en slik fysisk reaksjon?

Kjøkkensjef Ben Perverall sa:

"En løk består av lag, med hvert lag som inneholder små celler som er fulle av irriterende som får øynene dine til å løpe i vann."

"Hver gang du kutter løk og bryter disse cellene, slippes dette ut i luften, irriterer øynene og får dem til å løpe i vann."

"Så jo mer du kutter en løk, jo mer vil øynene dine stikke."

Ingen ønsker å unngå løk, så hva bør du som kjøkkenentusiast gjøre for å unngå denne ubehagelige følelsen?

Ifølge Ben er det ikke mye å gjøre for å unngå det, men han ga to gode tips for å lindre det litt.

"Prøv først å lag færre snitt i løken, noe som reduserer antall celler som blir ødelagt av kniven," sa han.

"Jeg ser ofte unge kokker med hauger med hakket løk på et brett, for å gjøre det så fint som mulig, øynene deres strømmer nedover kinnene til jeg stopper dem og forklarer dette."

Kanskje større stykker løk er veien å gå.

Han fortsatte:

"Deretter må du sørge for at du bruker en skarp kniv av god kvalitet."

"Når kniven er sløv, får du bare knuse løken, som igjen bare frigjør mer irritasjon i luften."

Kjøkkensjef Aleandro Brown snakket også om hvordan spirende kokker kan unngå å plage øynene når de kutter løk.

Han understreket også viktigheten av å velge riktig kniv.

"Det er avgjørende å ha en veldig skarp kniv for å kutte en løk fordi den vil skjære gjennom mye lettere."

"En sløv kniv er mer sannsynlig å kutte deg, og det vil frigjøre enzymene i løk som får oss til å gråte."

Hans andre eksperttips var å tenke fremover.

Han sa:

"Et annet triks er å sette løkene dine i kaldt vann i minst 30 minutter før du kutter dem."

"Vannet vil bidra til å få dem til å skrelle raskere og absorbere de fleste enzymer som ellers ville ha blitt frigjort."