Enkelt triks med en kniv: Sånn unngår du å gråte når du hakker løk

14/07/2022 10:02

Emma

LIVSSTIL
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Lei av å kutte løk med stikkende øyne og tårer som strømmer nedover ansiktet ditt? Med et avgjørende triks, kan du hakke løk helt uten problemer.

AKKURAT NÅ LESER ANDRE OGSÅ

Vi bruker løk i de fleste retter.

To kokker snakket med Express om hvorfor øynene våre renner i vann når vi kutter løk og hvordan vi kan unngå det for alltid.

Så hvorfor forårsaker løk en slik fysisk reaksjon?

Kjøkkensjef Ben Perverall sa:

"En løk består av lag, med hvert lag som inneholder små celler som er fulle av irriterende som får øynene dine til å løpe i vann."

"Hver gang du kutter løk og bryter disse cellene, slippes dette ut i luften, irriterer øynene og får dem til å løpe i vann."

"Så jo mer du kutter en løk, jo mer vil øynene dine stikke."

Ingen ønsker å unngå løk, så hva bør du som kjøkkenentusiast gjøre for å unngå denne ubehagelige følelsen?

Ifølge Ben er det ikke mye å gjøre for å unngå det, men han ga to gode tips for å lindre det litt.

"Prøv først å lag færre snitt i løken, noe som reduserer antall celler som blir ødelagt av kniven," sa han.

"Jeg ser ofte unge kokker med hauger med hakket løk på et brett, for å gjøre det så fint som mulig, øynene deres strømmer nedover kinnene til jeg stopper dem og forklarer dette."

Kanskje større stykker løk er veien å gå.

Han fortsatte:

"Deretter må du sørge for at du bruker en skarp kniv av god kvalitet."

"Når kniven er sløv, får du bare knuse løken, som igjen bare frigjør mer irritasjon i luften."

Kjøkkensjef Aleandro Brown snakket også om hvordan spirende kokker kan unngå å plage øynene når de kutter løk.

Han understreket også viktigheten av å velge riktig kniv.

"Det er avgjørende å ha en veldig skarp kniv for å kutte en løk fordi den vil skjære gjennom mye lettere."

"En sløv kniv er mer sannsynlig å kutte deg, og det vil frigjøre enzymene i løk som får oss til å gråte."

Hans andre eksperttips var å tenke fremover.

Han sa:

"Et annet triks er å sette løkene dine i kaldt vann i minst 30 minutter før du kutter dem."

"Vannet vil bidra til å få dem til å skrelle raskere og absorbere de fleste enzymer som ellers ville ha blitt frigjort."