Få nordmenn kjenner til denne hemmelige funksjonen som airfryeren har: Kan hjelpe mange

23/12/2023 17:00

Sofie

Livsstil
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Den kan gjøre mer enn du tror.

Julen er rett rundt hjørnet, og det samme er julemiddagen. Men har du kroniske smerter i for eksempel hendene, kan det virke uhåndterlig å stå for den store matlagingen.

Hos Leddgiktforeningen kommer våre rådgivere med forslag til hvordan du kan avlaste leddene og ta vare på energien, slik at du verken anstrenger eller sliter deg unødvendig med for eksempel matlaging.

Og her kan en airfryer være til hjelp for deg med smerter, sier Leddgiktforeningens ergoterapeut, Tine Lund Larsen i en pressemelding.

Her får du hennes 5 grunner:

  1. Skuffen er lett og langt lettere å håndtere enn for eksempel tunge ildfaste fat. Håndtaket kan håndteres på ulike måter, slik at man kan fordele belastningen på flere eller større ledd. Du kan evt støtte med den andre hånden for å fordele belastningen ytterligere.

  2. Velger du en airfryer med berøringsskjerm krever den kun en liten berøring. Det er ingen knapper å trykke på, vri på eller noe annet som kan være hardt for fingerleddene.

  3. Airfryeren er opplagt å ha stående på kjøkkenbordet og er derfor i passe arbeidshøyde, fremfor å måtte bøye seg ned og håndtere stekepanner eller lignende i en vanlig ovn, som ofte er i lav høyde.

  4. Skuffen og dens innhold kan gå i oppvaskmaskinen, og er derfor lett å rengjøre i etterkant.

  5. En airfryer er allsidig og kan brukes til mange formål, og erstatter dermed bruken av den vanlige ovnen – også til baking.

Tine Lund Larsen oppfordrer generelt til å få tak i verktøy som gjør husholdningen enklere, der det gir mening for deg i hverdagen. Kjøp en robotstøvsuger eller et flatmoppsystem hvis det gjør vondt å støvsuge.

Kjøp en grønnsakshakker hvis det er kjøkkenarbeidet som forårsaker smerte. Eller ordne hagen slik at du unngår plagsomme bed som må lukes og kanskje skaffer deg en robotgressklipper.

Læs også:

Legg det under jordbærplanten din: Da får du sommerens beste avling Det er en vanlig frustrasjon blant jordbærdyrkere å se rikelig blomstring uten at innhøstingen følger etter.
Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.