Flyekspert advarer: Derfor skal du aldri bruke leggings når du flyr

07/09/2022 09:42

Emma

Livsstil
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
En luftfartsekspert forteller nå hvorfor du ikke bør bruke leggings i et fly.

Hvis reiseantrekket ditt involverer leggings, kan det være lurt å vurdere et nytt antrekk neste gang du skal på et fly.

Ifølge en ekspert bør du aldri bruke leggings på en flytur, og alt har å gjøre med noen viktige sikkerhetsgrunner. 

Selv om et par komfortable leggings er det foretrukne valget for mange reisende når de flyr, fraråder luftfartsekspert Christine Negroni det bare i tilfelle en nødsituasjon skulle oppstå om bord i flyet.

– Det kan hende du må rømme gjennom en hyttebrann, eller det kan være en egen brann på bakken når du forlater flyet. Alle bruker yogabukser på fly nå, men jeg unngår alle kunstige fibre fordi de er mer sannsynlig å brenne hvis det er brann. Jeg vil råde deg til å bruke bomullsklær eller noe annet laget av naturlige fibre, sier hun til The Sun.

Ifølge Christine er det heller ikke en god idé å kaste av deg skoene på et fly, spesielt under avgang og landing. Det er også viktig å velge fornuftige sko, og ingen høye hæler.

"Hvis du unnslipper et fly, kan gulvet være veldig varmt eller kaldt, det kan dekkes av olje eller i brann eller i land i en kornåker - der vil du ikke være barbeint," sa hun.

"Velg joggesko over høye hæler, velg naturlige fibre fremfor syntetiske, og velg tettsittende klær fremfor løstsittende klær", la hun til.

En annen reisehack ble avslørt av en kvinne på TikTok. Brukeren går under navnet @live_thedash, og i klippet forklarte hun en veldig enkel måte for familie og venner å spore flyet ditt når du flyr på ferie.

Alt du trenger å gjøre er å sende flyselskapet og flynummeret i en iMessage, for eksempel 'Ryanair FR553', og den du sender den til vil legge merke til en boks som dukker opp i meldingsvinduet.

Det er to alternativer å velge mellom, 'forhåndsvis flyreise' eller 'kopikode', men hvis mottakeren velger alternativet 'forhåndsvis flyreise', kan de deretter spore flyvningen din i sanntid.

Det er til og med informasjon om avgangstid, ankomsttid og flytid, slik at de vet nøyaktig hva som skjer mens du er i luften.