Glemte du å ta kjøttet ut av fryseren i går? Slik tiner du opp frosset kjøtt på kort tid

19/04/2024 11:00

Emma

Livsstil
OBS Arkivfoto. / Foto: Shutterstock.com
OBS Arkivfoto. / Foto: Shutterstock.com
Jeg kan umulig være den eneste som noen ganger glemmer å sette kjøttet i kjøleskapet kvelden før...

I en travel hverdag hvor det er mange ting å huske på, er det ingenting å si på, noen ting svikter noen ganger - og en av de tingene som nok noen har opplevd å glemme på et tidspunkt er å ta maten ut av fryseren slik at den kan ligge og tine riktig i kjøleskapet.

Men faktisk er det en teknikk som bare tar noen timer, så du trenger ikke å ringe etter en pizza bare fordi du glemte å hente kyllingen eller biffen kvelden før.

Det er riktig at den tryggeste måten å gjøre dette på er å plukke opp kjøttet og la det tine helt i kjøleskapet, men det tar som sagt lang tid, helst en dag.

Så hvis tiden er kort eller du bare er glemsom som meg selv, kan du ty til vannbadet.

Velg kaldt vann

Det er åpenbart å tenke at det er varmt vann som trengs for å tine kjøtt raskt, men det bør du holde deg unna.

Det varme vannet kan føre til at den ytre delen av kjøttet tiner for raskt i forhold til midten, så det er fare for bakterievekst.

Lag heller et vannbad med kaldt vann, som kjøttet så kan ligge og kose seg i.

Et godt tips her er å skifte vann hver halvtime, da det blir avkjølt ganske mye av å ha en stor kjøttbit liggende.

Derfor fungerer det

Vann er en betydelig bedre temperaturleder enn luft. På mer vanlig engelsk betyr dette at vann "stjeler" varmen raskere.

Et godt eksempel er at hvis du beveger deg rundt i 15 grader varm luft ute, føles det ikke nødvendigvis så ille, mens en dukkert i 15 grader varmt vann kan føles som tortur.

Dette er fordi vann "stjeler" kroppsvarme raskere enn luft - og dette er faktisk det samme prinsippet som gjelder for kjøtt- og vannbad.

Du bør imidlertid alltid sikte på å la kjøttet tine i kjøleskapet, da det er en tryggest måte å unngå bakterier - men hvis tiden er knapp, er vannbadet en veldig god løsning.

Læs også:

Han legger oppvasktabletter i toalettet: Se nå hva som skjer En brusetablett er en vanlig husholdningsartikkel som ofte brukes til å rengjøre proteser eller badet. Men visste du at en brusetablett også kan brukes til å friske opp toalettet ditt?
Med dette trikset kan du få de gamle gule putene til å se nye ut: Kun 1 ingrediens kreves Puter endrer farge over tid, fra den helt hvite fargen til gul. Dette skyldes mange forskjellige faktorer, hvorav de vanligste er støvmidd og svette. Det hjelper ikke å bytte trekk, så her kommer et triks som hjelper.