Gode nyheter til tacofansen: Krisen er over

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Etter lengre tid med problemer skal den etterspurte Santa Maria Nacho Cheddar Cheese dip endelig være på vei tilbake til butikkhyllene.

AKKURAT NÅ LESER ANDRE OGSÅ

De siste månedene har dippen vært utsolgt flere steder, noe som ifølge produsenten Paulig skyldes en kombinasjon av produksjonsutfordringer og en tidligere tilbakekalling.

Stian Hvaal Møller, administrerende direktør i Paulig, sier at selskapet nå er leveringsdyktig, og at store mengder dip allerede er sendt til grossistene. «Det er snakk om dager før man vil finne dippen i butikkene,» sier Møller til DinSide.

Skulle dippen fortsatt være utsolgt i din nærbutikk, kan du enkelt lage din egen ostedipp hjemme. Denne oppskriften fra Matprat gir en fyldig ostedipp full av sødme, perfekt for nachos og tacos:

Hjemmelaget ostedipp

  • 2 ss smør

  • 2 ss hvetemel

  • 3 dl melk

  • 1 ts salt

  • 1 ts kajennepepper

  • 0,25 ts malt muskat

  • 100 g god cheddarost

  • 100 g vellagret ost, gjerne med smak av paprika eller jalapeño

Slik gjør du:

  1. Smelt smøret i en kjele og rør inn melet. Rør til blandingen slipper kjelen.

  2. Spe med halvparten av melken, rør godt, og tilsett deretter resten. Rør til du får en jevn saus.

  3. La sausen småkoke i 5 minutter, og rør jevnlig for å unngå svidd bunn. Smak til med salt, kajennepepper og muskat.

  4. Riv osten, skru ned varmen, og rør inn osten til den smelter i sausen.

Med denne oppskriften har du et smakfullt alternativ til den populære dippen – perfekt til fredagstacoen.

Læs også:

Få nordmenn er klar over det: Disse plantene holder mugg unna hjemmet ditt Planteeksperten Julie har avslørt hvilke planter som fungerer som gode avfuktere i hjemmet ditt.
Dette er de 5 verste strømtyvene hjemme Pass på at du ikke lar de verste strømtyvene i hjemmet tappe deg for penger.