Har du også lurt på det? For første gang innser Snickers-elskere det

08/09/2023 15:30

Emma

Livsstil
Foto: Wikimedia Commons
Foto: Wikimedia Commons
Hvis du er en av dem som har lurt på dette, da får du svaret her.

Snickers, en av de mest elskede sjokoladebarene i verden, har lenge vært en favoritt blant  sjokoladeelskere.

Men mens vi ofte nyter den uimotståelige smaken av nougat, karamell og peanøtter belagt med melkesjokolade, har historien bak navnet Snickers ofte blitt oversett. Det viser seg at bak denne deilige sjokoladebaren er det en hjertevarmende historie om engasjement og kjærlighet til en firbenet venn.

Dette ifølge det amerikanske mediet LAD Bible.

Det hele startet tilbake i 1911, da Frank og Ethel Mars grunnla en godterifabrikk, som dessverre ikke ble en suksess. Men fra dette tilsynelatende nederlaget oppsto noe bemerkelsesverdig - opprettelsen av det ikoniske Mars-selskapet.

Mars-selskapet skjøt umiddelbart til stjernene med sitt første produkt, Melkeveien, som ble en umiddelbar sensasjon. Men det var ikke før mange år senere at Snickers ble født.

Frank og Ethel Mars, nå etablert i godteribransjen, hadde investert i en stor hesteavlsgård i Tennessee. De oppkalte passende gården etter deres første store suksess, Melkeveiens sjokoladebar, og begynte å avle hester der.

Skjebnen tok imidlertid en vending da Ethetels favoritthest, kalt Snickers, dessverre døde i 1930. På dette tidspunktet hadde Mars Company allerede planer om å lansere en ny sjokoladebar som ennå ikke hadde fått et navn.

Frank og Ethel, for å hedre og huske den elskede hesten Snickers, bestemte seg for å oppkalle den nye sjokoladebaren etter ham. Slik ble Snickers-barreten født, og traff Chicago-hyllene til en utsalgspris på fem cent i 1930.

Siden da har Snickers vært et fast innslag i godterihyllene og en del av mange menneskers liv og gleder