Hell eddik i vaskemaskinen: Når du ser hvorfor vil du aldri gjør noe annet

25/03/2024 21:27

Emma Sletta

Livsstil
Foto: Shutterstock.com
Klesvask kan være veldig kjedelig, men selvfølgelig er nyvaskede klær alltid hyggelig. Personlig elsker jeg følelsen og lukten av helt rene klær. Jeg er nok ikke alene om dette.

Å vaske klær kan ofte være litt av en utfordring - og spesielt de mange tipsene om hvordan du best kan vaske klærne dine kan være vanskelig å følge.

Mange klær har måttet lide en hard skjebne fordi de har vært gjennom forskjellige vaskemetoder.

Det er ofte enklest å følge instruksjonene på klærne, men helt ærlig - det ser ut til at mange klesprodusenter bare vil beskytte seg slik at klærne ikke blir skadet når de må vaskes.

Det er ikke alltid klærne blir rene.

I vaskeanvisningen står det ofte at klærne kun kan vaskes på 30 grader, men da blir de nesten aldri rene!

Etter å ha funnet et gammelt husmortips som min venns bestemor har brukt i årevis, er klærne mine nå helt rene hver eneste gang.

Derfor vil jeg gjerne dele dette tipset slik at flere slipper å tenke på klesvask, som et kjedelig ork som sniker seg inn på deg så snart skittentøyskurven fylles opp.

Hemmeligheten er hvitvinseddik. Syren i eddik fungerer som et universalmiddel for klærne dine på flere måter.

1. Fjerner vanskelige flekker

Legg klærne med vanskelige flekker i et vannbad med 0,5 dl. hvitvinseddik i 30-60 minutter, vask deretter i henhold til vaskeanvisningen. Flekkene hører fortiden til.

2. Nøytraliserer lukt

Dårlig lukt fra svette og røyk forsvinner umiddelbart hvis du heller litt hvitvinseddik i tøymyknerdispenseren i vaskemaskinen når du vasker.

3. Motvirker statisk elektrisitet

Enkelte materialer blir lett statiske når du vasker dem. Det er ikke like fint med en bluse som sitter på kroppen som et pølseskinn. Også i dette tilfellet hjelper det hvis du tilsetter litt hvitvinseddik i vaskemaskinen.

4. Lett å fjerne støv og hår fra kjæledyr

Noen ganger vasker jeg klærne rene, men de er fortsatt fulle av hår og støv som det tar evigheter å fjerne etterpå. Etter tørking er det mye lettere å bli kvitt uønsket hår og støv som sitter fast i klær hvis du har hatt litt eddik i vaskemaskinen.

5. Mot gule flekker under armene

Har du også lagt merke til at hvite klær kan få gule flekker under armene? Årsaken kan være svette og deodorant. Med litt hvitvinseddik i maskinen forsvinner flekkene.

6. Fjerner flekker fra vaskepulveret

Hell en desiliter hvitvinseddik i vaskemiddelrommet, og du vil ikke få hvite striper på klær (som er spesielt synlige på mørke klær). De hvite stripene kommer fra vaskepulveret.

7. Rengjør vaskemaskinen

En annen god ting å huske på er om vaskemaskinen er ren. Det kan høres åpenbart ut at vaskemaskinen er ren fordi den trenger å rengjøre tøyet. Men selv vaskemaskiner trenger litt kjærlighet, omsorg og ikke minst rengjøring. Her kan eddik hjelpe deg en gang til.

Eddik hjelper til med å rengjøre vaskemaskinen, noe som kan få den til å fungere lenger og bli bedre til å gjøre klærne rene og velduftende.