Du tror kanskje du kjenner alle triksene mot kalk, men dette litt uvanlige grepet får vannkokeren til å overraske.
Akkurat nå leser andre
Det kan lønne seg å ta saken i egne hender – eller rettere sagt, helle noe uventet i vannkokeren.
Kalkavleiringer kan være like standhaftige som en norsk vinter, men løsningen finner du ofte rett på kjøkkenet. Og ja, du leste riktig – laken fra sylteagurker er ditt nye, hemmelige våpen mot kalk.
Kalk i vannkokeren er nesten uunngåelig, og det skyldes mineralene i vannet, som over tid bygger seg opp som stygge, hvite belegg.
Disse beleggene bruker mer strøm og gjør at det tar lenger tid å koke vann.
Men du trenger ikke punge ut for dyre kjemikalier – kjøkkenet har svaret.
Les også
Det skriver nettstedet kobieta.wp.pl.
Ifølge nettstedet er laken fra sylteagurker et effektivt og miljøvennlig middel mot kalk, takket være det høye innholdet av melkesyre.
Slik gjør du:
- Sil av laken fra sylteagurkene for å fjerne krydder.
- Hell laken i vannkokeren, kok den opp og la den stå i 30 minutter.
- Hell den ut, og la lokket stå åpent slik at kokeren får luftet seg.
Vil du bli kvitt agurklukten, kan du gjenta prosessen med vann og saften fra en halv sitron. Kok opp, og skyll kokeren grundig etterpå.
Men det stopper ikke der.
Les også
En annen klassiker er sitronsyre – enkelt, billig og effektivt:
- Kok opp vann med sitronsyre i vannkokeren.
- La det stå i en time.
- Skyll godt under rennende vann.
Så neste gang kalken melder seg, kan du la eddiken stå i skapet og heller teste et lite kjøkkentriks.
Vannkokeren kommer til å skinne som ny – og du smiler helt frem til neste kopp te.