Når økonomien strammer til, blir vi mer bevisste på å få mest mulig ut av våre innkjøp, og det gjelder spesielt frukt og grønt.
Her er vannmelonen forbundet med en rekke utfordringer, fordi du typisk ender opp med en hel vannmelon, uansett hvor mye du kan spise.
Det er imidlertid en smart metode for å lagre den lenger uten at overflødig frykt går til spille.
Det skriver Noticiasaominuto.
Metoden går ut på å kutte vannmelonen og legge to ferske, skrellede hvitløksfedd på skjæreflaten.
Hvitløksfeddene har en naturlig antibakteriell effekt som kan bidra til å forhindre utvikling av mikroorganismer som ellers ville fremskyndet forringelsen av frukten.
Etter at hvitløksfeddene er lagt på skjæreflaten, må vannmelonen dekkes med plastfolie.
For optimal oppbevaring anbefales det også å plassere vannmelonen i nedre del av kjøleskapet, hvor temperaturen er lavere. Det kan også være lurt å bruke lufttette beholdere i stedet for plastfolie.
Det sikrer at frukten ikke utsettes for luft, og bidrar til å beholde sin naturlige friskhet og fuktighet lenger.

Foto: Youtube