Hudlege avslører at de fleste bruker deodorant feil: Slik skal det gjøres

25/09/2023 15:30

Emma Sletta

Livsstil
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
En hudlege har avslørt at mange bruker deodoranten helt feil, da den ikke skal brukes om morgenen.

Det kan ikke utelukkes at du gjennom hele livet har brukt deodoranten feil.

Det er ifølge The Sun fra en kjent hudlege.

Dr. Shari Lipner har avslørt at de aller fleste bare bruker antiperspiranten om morgenen. De har gjort det til en vanlig del av morgenrutinen, men det kan være verdt å gi opp.

Dette er fordi det er mer fornuftig å bruke antiperspirant om kvelden før du hopper i sengen.

Hele hensikten med å bruke en deodorant eller antiperspirant er å unngå svette. Faktum er imidlertid at svette ikke bare oppstår når du løper etter bussen eller er nervøs i forkant av et jobbintervju.

Tvert imot kan svette oppstå fra mange forskjellige ting, som inkluderer trening, feber, varmt vær og generell nervøsitet. På samme måte er det også veldig normalt å svette om natten.

Likevel velger de fleste å bruke antiperspiranten om morgenen, enten det er en spray eller rulle. Faktisk har det nesten blitt et morgenritual for mange.

Men ifølge Dr. Shari Lipner er det faktisk mer fornuftig å bruke deodorant eller antiperspirant før du går til sengs - og det er en god forklaring på det.

"Vi svetter mindre om natten, slik at antiperspiranten kan komme i nærmere kontakt med svettekjertlene og redusere svette," sier hun.

Hun fremhever også at det er viktig å bruke en antiperspirant i stedet for tradisjonell deodorant fordi førstnevnte forhindrer svette og lukt, mens sistnevnte bare blokkerer lukt.

Antiperspiranter virker ved å lage en slags plugg nær toppen av svettekjertlene, og begrenser mengden svette som bryter overflaten av huden din.

Hvis du tar en dusj og deretter bruker en antiperspirant før du legger deg, vil den ha mer tid til å stivne pluggene og forhindre svette.

Dr. Shari Lipner sier også at du ikke engang trenger å bruke antiperspiranten om morgenen, så lenge du husker å bruke den kvelden før.

Flere studier rettet mot å se på effekten av antiperspiranter har funnet ut at de senker svette i opptil en dag.

Hudlegen har også snakket med Today, hvor hun tar opp bekymringer for at bruk av antiperspirant før du legger deg om kvelden kan være skadelig.

"Det er ingen kjente helserisiko forbundet med å bruke deodorant om natten eller bruke det for ofte. Det er derfor ingen grunn til å ta en pause fra det,» sier hun.

"Men hvis du svetter så mye at du trenger å bruke det flere ganger om dagen, bør du konsultere en hudlege som kan anbefale andre alternativer."

En annen måte å redusere svette om natten er å sove iført lette og "svettetransporterende klær", sier hudlegen.

Læs også:

Kjent TV-kokk har gått bort: Han ble 57 år gammel Den populære TV-kokken ble bare 57 år gammel.
Frank Løke med trist beskjed Nå deler han en trist beskjed.