Kaster du også eggeskallene dine i søpla? Her er 9 gode grunner til å ta vare på dem

17/04/2024 16:00

Sofie

Livsstil
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Mange kaster eggeskallet i søpla. Her er noen gode grunner til å la være.

Egg er en mye brukt matvare på kjøkkenet. Men hva skal du gjøre med skallet? De fleste bare kaster dem, men eggeskall har faktisk mange gode egenskaper som du bør utnytte. 

Dette skriver mediet Sosialnytt, ifølge Nyheder24.

  1. Gode ​​næringsstoffer 

Hvis du blander eggeskallene dine med kompost eller gjødsel, vil dette bety at du tilfører noen viktige næringsstoffer til jorda og dermed til plantene dine. Eggeskall består av kalsium, som plantene dine vil elske. 

  1. Drenering 

Hvis du legger eggeskallene på bunnen av pottene dine under jorden, vil det gi plantene dine bedre vekstforhold, da vannet kan renne bedre gjennom. 

  1. Kalsium for grønnsakene dine

Vanskeligheter med å dyrke tomater, auberginer og paprika? Problemet kan være kalsiummangel. Ved å inkorporere eggeskall direkte i jorda frigjøres kalsium gradvis, noe som gir grønnsakene dine en god sjanse til å vokse seg både større og smakfullere.

  1. En naturlig sneglebarriere 

Snegler liker ikke å krysse knuste eggeskall. Dryss dem rundt plantene dine og beskytt dem mot både den fryktede brunsneglen og andre skadedyr uten bruk av kjemikalier.

  1. Holder rådyr unna 

Som med sneglene, kan eggeskall rundt blomsterbedene dine holde rådyrene unna. Hjorten er ikke fan av lukten av eggeskall. 

  1. Bruk eggeskallene som små plantepotter

Gjør eggeskall til sjarmerende små økologiske krukker for de små spirene dine. 

  1. Fuglemat

Kalsiuminnholdet i eggeskallene gjør skallet til en utmerket kilde til fuglemat. 

  1. Påvirkning av jordas pH-verdi

Vil du manipulere fargen på hortensiaene dine fra blå til rosa? Eggeskall kan bidra til å justere pH i jorda og dermed påvirke fargen på blomstene. Hortensiaen blir blå i sur jord og rosa i alkalisk jord. 

  1. Kompost

Kast de knuste eggeskallene dine i komposten din!

Så neste gang du bruker egg på kjøkkenet, tenk på de mange måtene du kan gjenbruke skallet på!

Læs også:

Dette er kroppens fysiske signaler når døden nærmer seg Døden er den naturlige avslutningen på livet. Kroppen kan bare holde ut i en begrenset tid, og kroppens signaler om at tiden er inne, er helt tydelige.
Kvinne legger sitronene sine i fryseren – så skjer magien som får nordmenn til å gape De færreste vet hvorfor du bør legge sitronene dine i fryseren.