En smart kokk har delt sitt beste tips for å lage kjeler i rustfritt stål non-stick, og du trenger ikke en mengde kostbare kjøkkenartikler eller tonnevis med trening for å prøve det ut selv. Profesjonell kokk og kulinarisk instruktør Kelly Scott har rådet hjemmekokker til at de bare trenger én ingrediens for en non-stick-forvandling - en skvett godt gammeldags vann fra springen.
Ifølge Kelly, som har skrevet boken The Basics of Cooking, er dette enkle, men effektive hacket kjent som "kvikksølvball-testen", og kan brukes til alle dine rustfrie stålpanner.
Kelly, som går under brukernavnet @kellyscleankitchen, tok til TikTok, delte en video som viser henne demonstrere toppspissen, med teksten "Alt rustfritt stål kan være non-stick ved å bruke kvikksølvballtesten for å vite når det er klart!" I videoen instruerte Kelly:
"Varm opp pannen i rustfritt stål og tilsett deretter noen dråper vann. Hvis vannet umiddelbart fordamper og syder ut, er det ikke varmt nok til å tilsette olje."
Hun fortsatte: "Test hvert 30. sekund, og når vannet danser på toppen som en kvikksølvball sånn, er det varmt nok, og så kan du tilsette oljen når vannet er borte. For nå er det varmt nok og vil i grunnen ikke pinne."
Kelly viste sine ivrige følgere hvordan hacket fungerte når de kokte kamskjell, og demonstrerte hvordan de ikke festet seg til pannen. Hadde hun lagt dem til før, advarte Kelly, ville kamskjellene "definitivt" ha satt seg fast, noe som gjorde ting mye vanskeligere.
Klippet har siden blitt sett mer enn 771 000 ganger, og mange imponerte følgere har takket Kelly for å dele det smarte tipset.