Kokken avslører: Dette er grunnen til at du ALDRI bør tilsette melk i eggerøre

26/07/2023 13:30

Sofie Hansen

Livsstil
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
En kokk avslører nå hvorfor du aldri bør tilsette melk til eggerøre.

Eggerøre, eller eggerøre som vi også kjenner dem, er et must på ethvert brunsjbord. Selv om det kan virke som en enkel rett å tilberede, kan det være en utfordring å få dem helt riktig.

Ett feil trekk og eggene kan ende opp tørre, gummiaktige og mangler kremet. Men frykt ikke, en kokk har forklart en måte å få det perfekte eggerøre hver gang – og det er UTEN melk.

Det skriver Daily Record.

"Aldri tilsett melk til eggerøre - det fortynner smaken og gjør det mer sannsynlig at de blir gummiaktig," sier han og fortsetter:

"Det er alltid smør som gjør det for meg. Pass på at smøret ditt er gyllent, men ikke brunt før du legger til eggene. Hold dem i bevegelse på middels til lav varme."

Og han er ikke den eneste som mener at melk skal stå i kjøleskapet der den hører hjemme. Kokken Luke Selby, som jobber på en topprestaurant, har sagt å tilsette melk til eggerøre er en "dødssynd".

Han la til: "Det gjør dem bare for vasse."

Hvis du fortsatt er litt forvirret om hvordan du lager de perfekte eggerøre, kan du lære av den verdenskjente kokken Thomas Keller. Han anbefaler å piske eggene med en blender – fremfor å røre dem for hånd – og også sikte dem.

Matelskeren Maxine Sharf delte nylig en video på TikTok der hun forklarte: "Jeg bestemte meg for å lage eggerøre som en Michelin-stjernekokk, så jeg studerte Thomas Kellers metode og prøvde den. Han lar deg sikte eggene for å bryte proteinene og deretter koke dem på veldig lav varme med litt crème fraiche tilsatt på slutten."

"Jeg sier deg, de var så kremete og utrolig," la hun til.

Så neste gang du vil unne deg selv og kanskje familien din med eggerøre, husk å utelate melk og stol i stedet på smør når du vil oppnå den perfekte teksturen og smaken. Ha det gøy på kjøkkenet!

Læs også:

Derfor bør du spise det hvite «rusket» på klementinen Vi alle elsker frukten for sin friske duft, søte smak og at den er så enkel å skrelle. Men det er faktisk det hvite «rusket» som skjuler en skattekiste av næringsstoffer.