Kokken avslører hvordan du bør oppbevare eggene dine: Mange har gjort det feil hele livet

08/02/2024 08:00

Emma Sletta

Livsstil
Foto: Shutterstock.com
De fleste nordmenn har eggene i kjøleskapet, men spørsmålet er om de er på rett sted inne i kjøleskapet.

Lagring av egg kan avgjøre om du får en skuffende opplevelse neste gang du koker et egg.

Mange har opplevd å slå ut egg bare for å oppdage at den hvite er vannaktig og ikke koker riktig. Ifølge Dean Harper, som er en erfaren kokk, ligger problemet ofte i hvordan eggene oppbevares.

Det skriver The Mirror.

Forbrukerne har lenge diskutert om egg skal lagres på kjøkkenbenken eller i kjøleskapet. Dean Harper har imidlertid gitt svaret på dette en gang for alle.

"Eggehviter blir ofte vannet med alderen, så jo lenger du venter med å bruke dem, jo mer vannaktige blir de," sier han, og understreker viktigheten av å lagre egg i kjøleskapet for å forlenge friskheten.

Det er imidlertid ikke nok bare å sette dem i kjøleskapet.

Kokken anbefaler å oppbevare egg i den kaldeste delen av kjøleskapet for å bevare dem på best mulig måte. Vanligvis vil det være på baksiden av den nederste hyllen.

Han legger til at det er best å la eggene ligge i kartongen, som er designet for å beskytte teksturen og smaken av eggene.

Men når du trenger å koke egget ditt, anbefaler kokken at du lar eggene nå romtemperatur før du koker dem.

Konklusjon

Ifølge kokken bør du la eggene ligge på det kaldeste stedet i kjøleskapet.

Når det er på tide å spise eggene, kan du ta dem ut og la dem nå romtemperatur før du begynner å tilberede dem.