Forside LIVSSTIL Kundene river denne sesongosten ut av hyllene hos MENY: «Alt...

Kundene river denne sesongosten ut av hyllene hos MENY: «Alt vi får inn er utsolgt»

Osten er kun tilgjengelig i de kalde månedene.

Akkurat nå leser andre

Av og til skjer det noe rart: En helt vanlig ost tar fullstendig av – og folk går mann av huse for å få tak i den.

Akkurat nå er det den franske sesongosten Mont d’Or som skaper hysteri i MENY-butikker både i Danmark og Norge.

«Alt vi får inn, blir utsolgt», sier Nina Horn, kommunikasjonssjef i MENY Norge, til Dagbladet.

Hva er egentlig Mont d’Or?

Dette er ingen hvilken som helst ost. Mont d’Or er laget av vintermelk fra kyr som beiter i de franske Jurafjellene, og den produseres bare i de kalde månedene.

Det gjør den både sjelden og ettertraktet, og kanskje litt ekstra mytisk for ostefans.

Les også

Hos MENY i Bærum forteller osteansvarlig Lars Engen at nordmenn virkelig har fått smaken på den franske delikatessen.

«Folk spør etter den hele tiden. Den har fått en nesten kultaktig status», sier han.

Butikkene tar grep

Etterspørselen har vært så voldsom at enkelte butikker nå importerer ekstra store partier, bare for å holde tritt.

I fjor skrev butikken på Instagram:

«Denne franske osten blir kun laget fra midten av august til midten av mars. Det er en gammel tradisjon fra den gangen kyrne gikk på beite i fjellene om sommeren.»

Kun tilgjengelig om vinteren

Les også

Mont d’Or finnes bare i butikkene i vintermånedene, og når den er borte, må man vente et helt år.

Så om du vil sikre deg en smakebit av osten alle snakker om, bør du ikke vente for lenge. For i ostens verden er det ingen tvil: Mont d’Or er vinterens hotteste ost.

Ads by MGDK