Kvinne deler triks: Slik tester du kjæledyrets intelligens

09/03/2023 13:58

Sofie

Livsstil
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
En bruker av det sosiale medienettstedet Tiktok hevder å ha funnet en enkel måte for dyreeiere å finne ut hvor intelligente de små vennene deres egentlig er.

Kjæledyr finnes i mange størrelser og fasonger, men de fleste dyreeiere har nok på et tidspunkt sett på dyret de deler hjem med og tenkt på hvor smart det kjære dyret egentlig var.

Det er angivelig nå en enkel måte å etterforske. Ved hjelp av en ekstremt enkel og lett detaljert test kan dyreeiere, ifølge Tiktok-bruker Lauren, fastslå hvor langt det er fra tanke til handling hos dyrene.

Imidlertid kan det være noen feil i Laurens teori. For det første er det en helt hjemmelaget test, uten noen form for vitenskapelig bevis, og for det andre fungerer den hjemmebryggede testen kun på dyr med fire bein. Så hvis kjæledyret ditt er en gullfisk, må du dessverre finne en annen måte å teste intelligensen på – det skriver Unilad.

Så testen er for det meste eksklusiv for hunder og katter. Enten det er en katt eller hund, kan våre elskelige, pelskledde bestevenner være både hyggelige å kose med og noen ganger gi en god latter som et resultat av forvirrende utseende eller oppførsel.

Du må absolutt ikke undervurdere dyr, og mange har sikkert også til tider blitt overrasket over hvor mye kjæledyret faktisk forsto, men nå kan intelligensen testes.

Delt av Lauren (@ lololov.ly) på TikTok, er denne testen ekstremt enkel: løft kjæledyret ditt rundt overkroppen og forbena, flytt det mot en vegg, og hvis det stopper seg selv med potene, er det et intelligent dyr.

Hvis den bare lar seg støtte opp mot veggen, er den ikke det skarpeste kjæledyret i skuffen. Ikke at det spiller noen rolle hvor mye vi elsker dem.

Selv om testen som tidligere nevnt er mildt sagt uvitenskapelig, har videoen tilsynelatende gjort stort inntrykk på de mange brukerne av Tiktok, og er allerede sett nesten 19 millioner ganger.

Lauren har selv tre katter, og etter testene hennes er to av dem smarte og den siste ikke. Kattene Pip og Ember klarte å sette labbene opp til veggen, mens Penelope godtok å få ansiktet sitt dyttet mot den.

Foto: lololovy.ly/TikTok

Naturligvis har Penelope fått mest kjærlighet, og noen brukere beskriver henne som sitt 'åndsdyr' og får ellers en god latter av katten, som ganske uinteressert presses, forsiktig, mot veggen.

"Forlat Penelope hun prøver," skrev en bruker.

"Penelope ønsket å bli ett med huset, og hun skulle ikke dømmes for det," kommenterte en annen. Igjen, det må bare sies at testen er langt fra forankret i vitenskapen, og at funnet om at Penelope er en uintelligent katt, sammenlignet med romkameratene, er gjort på et ganske tynt grunnlag.

Men likevel, hvis du vil teste Laurens teori, og hvis du har et kjæledyr, kan du prøve det selv hjemme.