Lege påstår: Dette er den eneste måten å unngå bakrus på

27/10/2021 10:34

Emma

Livsstil
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Han hevder at det bare er én måte å unngå bakrus på - og han anbefaler det ikke.

Ikke alle er heldige nok til å kunne drikke mange øl uten å våkne opp med bakrus. Faktisk er de fleste kjent med følelsen av å våkne opp med en bankende hodepine og kvalmende mage, etter en våt bytur.

Til tross for at de fleste blir rammet av bakrus etter en våt natt, er det imidlertid stor forskjell på hvordan folk håndterer dem. Noen beveger seg ikke fra sengen og spiser fastfood, mens andre tror en ny tur er løsningen.

Men ifølge en australsk lege håndterer de fleste bakrusene sine på feil måte, fordi det bare finnes en måte å unngå bakrusen på - men det er absolutt ikke noe han anbefaler.

Den 73 år gamle legen avslørte nylig at den eneste riktige måten å komme seg etter bakrusen på er ved å konsumere mer alkohol. Ifølge Daily Mirror forteller han dette i sin egen podkast «Science with Dr Karl».

Men som lege anbefaler han selvfølgelig ikke at folk bruker dette tipset hver gang de lider av bakrus, etter å ha fått en flaske vin for mye.

– Dessverre er kuren bare litt alkohol, noe som er en dårlig måte å velge på, sier han i podcasten, og forklarer at det å konsumere mer alkohol hindrer kroppen i å absorbere metanol, det giftige kjemikaliet i ånder som får deg til å føle deg dårlig.

I stedet er kroppen opptatt med å takle det nye etanolet i den nyeste alkoholen som har blitt konsumert. Men selvfølgelig må kroppen håndtere metanol på et tidspunkt. Dette betyr at du faktisk bare utsetter bakrusen din.

I stedet for å konsumere mer alkohol, prøv i stedet å hjelpe kroppen med å håndtere bakrusen ved å holde deg så hydrert som mulig og gjøre opp for tapt søvn. Hvis du klarer å få ned mat, kan det også være til stor hjelp for kroppen.

 

 

Læs også:

Legg det under jordbærplanten din: Da får du sommerens beste avling Det er en vanlig frustrasjon blant jordbærdyrkere å se rikelig blomstring uten at innhøstingen følger etter.
Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.