Legen advarer: Av denne ekle grunnen bør du aldri sove naken

22/07/2022 08:38

Emma Sletta

Livsstil
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Legen fraråder å sove naken, enten du sover alene eller med en partner - og årsaken er ekkel.

I mange år har det vært debatt om man skal ligge med eller uten klær om natten. Nå har en lege forklart hvorfor man ikke skal sove naken.

Legen har klart å vekke debatt om TikTok etter å ha delt en video der han fraråder å sove naken om natten. Årsaken til at man ikke bør gjøre dette er ikke så deilig.

Dr. Anthony Youn, som er kjent med brukernavnet @tonyyounmd på nettstedet for sosiale medier, deler regelmessig informativt innhold med sine følgere. En av hans siste videoer handler om hvorfor det å sove naken er uhygienisk.

I videoen forklarer Dr. Anthony Youn, en plastisk kirurg i USA, at du ikke bør sove naken, da den gjennomsnittlige personen 'promper 15-25 ganger om dagen'. En stor del av disse prompene kan slippes løs mens du sover.

– Dette kan skje mens du sover, og en vitenskapelig studie har vist at hver gang du gasser, sender du også ut en liten mengde fekalt materiale, sier han.

"Det er sant, selv om det ikke er dritt. Den samme studien viser at underbuksene dine vil plukke opp disse partiklene. Så for partnerens skyld: hold undertøyet på."

I kommentarfeltet i videoen understreker han imidlertid at det ikke alltid er sant at du må holde undertøyet på.

"Til kvinnene: Hvis gynekologen din ber deg sove uten undertøy, lytt til dem. For gutta: Ta på deg underbuksene før sengetid," skriver han i kommentarfeltet.

Siden videoen ble delt på TikTok, har den fått mer enn 10 millioner visninger, og mer enn 700 000 mennesker har gitt den en lignende. Flere av seerne har også uttrykt at de er overrasket over denne avsløringen.

"15-25 ganger om dagen? I det minste overpresterer jeg på ett område," skriver en person spøkefullt, mens en annen bare skriver: "Min seng. Mitt valg."

– Jeg sover alene resten av livet nå, sier en tredje bruker, som tilsynelatende syntes det var motbydelige nyheter å få.