Legen avslører: 6 grunner til at du ikke har hatt korona

29/04/2022 07:53

Emma Sletta

Livsstil
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Har du ikke hatt korona ennå? Ifølge en lege kan det være seks gode grunner til det.

Hvis du ennå ikke har hatt korona, kan det være flere grunner til det. Ifølge Marie Claire, som har snakket med en rekke leger, kan det være en av seks ting under som forårsaker det.

1. Luftforurensning

Ifølge legen Sam Watts er det medisinsk bevis for at det er en sammenheng mellom luftforurensning og smitte med koronaviruset.

– Det er for eksempel bevis for at italienske byer som overskrider akseptabel luftforurensning på mer enn 80 dager i året, opplevde en betydelig høyere andel koronavirussaker enn kystbyer med 60 eller færre dager med høy luftforurensning, sier han.

2. Vitamin D

Kan ditt nivå av vitamin D ha innvirkning på om du får korona eller ikke? Det korte svaret er: potensial. Vitamin D er viktig for kroppen din og spiller en avgjørende rolle i immunsystemets respons på infeksjoner, inkludert koronaviruset.

–Tidlig i pandemien ble det antatt at høyere D-vitaminnivåer kunne redusere risikoen for å få koronavirus, sier Watts.

– Forskning viser at hvis du mangler vitamin D, er det betydelig større sannsynlighet for at du blir smittet enn personer med tilstrekkelig vitamin D-nivå. Dette beviset gir et overbevisende argument om at blods vitamin D-nivåer før og under koronaviruspandemien var beskyttende mot infeksjon.

3. Mengden av trær

Ifølge Watts har en studie fra 2021 publisert i Miljøkjemi observert at det er en markert reduksjon i overføringsraten for koronaviruset i områder med mange grønne områder og skogsområder.

Personer som bor i et område med 0,3 hektar skog per innbygger hadde mindre risiko for koronavirusinfeksjon, konkluderte studien. Selvfølgelig handler det først og fremst om det faktum at hvis du er lenger borte fra mennesker, er det mindre risiko for infeksjon.

Watts sier imidlertid også at noen trær avgir luftbårne kjemikalier som har immunmodulerende og antiviral aktivitet, og derfor kan innånding av disse gi et høyere beskyttelsesnivå mot luftbårne virusinfeksjoner som korona.

4. Opprettholde en sunn vekt

Du har sikkert sett rapporter om en sammenheng mellom coronavirus og høy BMI. Men visste du at studier har vist at det å være overvektig betyr at det er tre ganger risikoen for koronainfeksjon?

«Det er også bevis som tyder på at diabetes eller andre samtidige sykdommer – som å ha mer enn én kronisk inflammatorisk sykdom eller tilstand som kols eller hjerte- og karsykdom – utgjør en høyere risiko for å få koronavirus», sier legen.

5. Regelmessig trening

Å gi moderat og regelmessig trening (tre eller flere økter på 30 minutter eller mer per uke) forbedrer immunforsvaret ditt, noe som gir deg bedre beskyttelse.

«Begrepet 'immunovervåking' forklarer det og betyr at den økte blodstrømmen pumpet rundt kroppen din fra trening lettere kan transportere immunsoldater til steder der det er vanskelig å kjempe», står det.

"Trening forbedrer også immunforsvaret direkte for å lage mer effektive immunbekjempende celler enn normalt."

6. Natur legemidler

Det er viktig å understreke at urte rettsmidler i seg selv ikke er nok til å hindre deg i å få korona. Studier har imidlertid vist at det kan være et kraftig verktøy for å styrke immunforsvaret.

– Det er forsket mye på bruk av urtemedisiner som profylakse mot korona, noe som tyder på en klar beskyttende fordel ved noen urtemedisiner som er i stand til å undertrykke koronavirusets evne til å feste seg til menneskelige celler, sier Watts.

"Dette støttes videre av folkehelsedata, som har observert lavere infeksjonsrater i lokalsamfunn som bruker urtemedisiner, inkludert i både Kina og India – noe som betyr at evidensbaserte urtemedisiner potensielt kan redusere risikoen for infeksjon."