Mange sitter igjen med kaffegrut på morgenen – vent til du hører hvor den er gull verdt

21/04/2024 23:00

Sofie

Livsstil
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Når du hører hvor verdifullt det er, vil du prøve det samme.

Vi har alle våre kafferitualer - å lage en kopp kaffe, nyte den og deretter kaste kaffeposen eller filteret.

Og ofte havner filteret med kaffegrut i bingen – men nå viser det seg at kaffegruten har utrolig mange bruksområder rundt omkring i hjemmet. Så hvis du er blant dem som drikker kaffe, bør du være oppmerksom.

Men det er god grunn til å klappe litt ekstra i hendene hvis du følger dette rådet.

For selv om det er bedre å pusse tennene enn å drikke kaffe hvis du vil ha frisk pust, kan kaffe faktisk nøytralisere visse ubehagelige lukter, selv i munnen.

Du kan for eksempel suge på en kaffebønne for å fjerne den sterke lukten av hvitløk og løk.

Og hvis kjøleskapet ditt noen ganger har en ubehagelig og merkelig lukt, er det en enkel løsning - legg en beholder med kaffegrut i den.

Og selv om det er vanskelig å tro at noen ikke liker kaffe, er tilsynelatende ikke maur og lopper fans av det. Dette er faktisk ganske nyttig da du kan avskrekke insekter ved å bruke kaffegrut.

Bare plasser en kopp malt kaffe på steder der insekter lett kan komme inn, for eksempel i nærheten av vinduer eller dører. Om sommeren kan kaffegrut også fungere som en mirakelkur mot mygg. Tenn en kopp malt kaffe som et slags lys.

Det er imidlertid viktig å merke seg at du ikke bør oppbevare kaffegruten for lenge, da den kan mugne. Skal du bruke den til noen av de nevnte oppgavene må du først nyte en kopp kaffe og bruke "fersk" kvernet kaffe til formålet.

Så neste gang du lager en kopp kaffe, tenk på mulighetene med kaffegruten. Det er en liten, men kraftig ressurs som kan hjelpe til med å takle lukt og holde inntrengere ute av hjemmet ditt.

Læs også:

Ekspert avslører: Så ofte bør du faktisk dusje Alle har forskjellig syn på hvor ofte man skal dusje. Nå svarer en lege på hvor ofte du faktisk bør dusje
Far fikk sitt livs sjokk: Så baby i vaskemaskinen Det var et sjokk av de sjeldne som en far nylig opplevde da han kom hjem og sjekket den kjørende vaskemaskinen. Han hadde ikke forventet å stirre inn i et par øyne.