Matekspert deler oppbevaringstriks: Holder bananene friske og faste i 20 dager

27/04/2024 21:54

Sofie

Livsstil
Foto: Shutterstock
Trikset hennes forlenger bananens levetid med flere dager.

På de fleste norske kjøkken er det en stor fruktskål som inneholder litt av hvert. Til tross for at det er ganske utbredt, er det ikke spesielt fordelaktig å lagre all frukten på samme sted.

Fruktene vil vare lenger hvis de ikke er stablet opp mot hverandre.

Spesielt bananer kan ha stor nytte av å ikke ligge sammen med de andre fruktene, sier matekspert, Tash Blythe, som har delt et genialt triks som kan få bananene til å holde seg friske og faste lenger. Det skriver The Mirror.

"Et potensielt åpenbart, men ofte oversett tips for å holde bananer ferske, er å kjøpe dem grønne og la dem modne hjemme. Hvis du leter etter de lyseste gule bananene i butikken, betyr det at de allerede er modne og vil ha kortere holdbarhet enn de grønne som ennå ikke er modne, sier hun til The Express.

I tillegg er det lurt å aldri oppbevare bananene dine i en plastpose, da de modnes fortere på den måten.

Mateksperten har noen råd hun mener alle bør følge hvis de vil at bananene skal vare lenger:

"Oppbevar bananene dine på en benkeplate eller et sted ved romtemperatur og vekk fra fuktighet, sollys og ekstremt varme temperaturer mens de modnes."

Noen ganger er det fordelaktig å plassere bananene separat, da frukten ikke vil bli påvirket av frigjøring av etylengass fra de andre bananene.

Når bananene dine har nådd det perfekte stadiet, kan du kjøle dem ned for å få dem til å holde seg slik lenger.

Dette bør imidlertid ikke gjøres før de er modne, da kulde kan skade modningsprosessen.

Læs også:

Dette er kroppens fysiske signaler når døden nærmer seg Døden er den naturlige avslutningen på livet. Kroppen kan bare holde ut i en begrenset tid, og kroppens signaler om at tiden er inne, er helt tydelige.
Kvinne legger sitronene sine i fryseren – så skjer magien som får nordmenn til å gape De færreste vet hvorfor du bør legge sitronene dine i fryseren.