Nesten alle bruker den i vaskemaskinen: Den er gull verdt på kjøkkenet

24/02/2024 14:00

Mikkel Sletta

Livsstil
Foto: Shutterstock
Når du blir kjent med disse smarte triksene, vil du gjøre det samme.

I de fleste hjem oppbevarer vi vaskemiddel i nærheten av vaskemaskinen, der det er mest praktisk. Men visste du at vaskemiddel også kan være nyttig på kjøkkenet? 

For selv om vaskemiddel er en uunnværlig del av vår daglige rengjøringsrutine, er det også gull verdt på kjøkkenet. 

Vaskemiddel er effektivt for å fjerne smuss og flekker fra klærne våre og holde dem rene og friske. Med sin rengjøringskraft og velduftende egenskaper er vaskemiddel et pålitelig produkt som hjelper oss å opprettholde renslighet og hygiene i hjemmene våre. 

Og på kjøkkenet kan også vaskemiddelet gjøre et godt inntrykk. Du kan bruke den til fem ting på kjøkkenet: 

Håndsåpeerstatning 

  • Hvis du noen gang har gått tom for håndsåpe og glemt å kjøpe en ny, kan vaskemiddel være redningen. Du kan enkelt lage en blanding av vaskemiddel og vann for å lage en effektiv erstatning. Fyll en tom håndsåpeflaske med delvis vaskemiddel og delvis vann, rist blandingen godt og du har din egen hjemmelagde håndsåpe.

Sterk håndrens 

  • Noen ganger kan gjenstridig smuss kreve en ekstra sterk håndrengjøring. Har du skitt på hendene som bare kan fjernes med stor innsats, kan en blanding av vaskemiddel og vegetabilsk olje være løsningen. Bland en teskje vaskemiddel og en teskje vegetabilsk olje og vask hendene med blandingen. Du vil bli overrasket over hvor enkelt det er å fjerne selv det mest gjenstridige smuss.

Universal rengjøringsmiddel

  • Vaskemiddel kan også brukes til å lage et effektivt allrengjøringsmiddel for kjøkkenet ditt. Bland to ss vaskemiddel pr liter vann og bruk denne løsningen for å bekjempe fett og skitt på ulike overflater. Du kan til og med helle blandingen i en sprayflaske for enkel påføring. Ikke bare vil kjøkkenet ditt være skinnende rent, men det vil også etterlate en behagelig duft i hele rommet.

Rengjøring av gulv 

  • Selv om det kanskje ikke er det første du tenker på, kan vaskemiddel også være nyttig for å rengjøre gulvene dine. Hell en halv kapsel med vaskemiddel i en bøtte med varmt vann og bruk denne løsningen til å skrubbe kjøkkengulvet. Du vil bli imponert over resultatet, siden gulvene dine vil skinne som aldri før. Og den friske duften vil spre seg i hele hjemmet ditt.

Flekkfjerning 

  • Når en ulykke skjer på kjøkkenet og en flekk treffer klærne dine, kan vaskemiddel være en livredder. Ved å påføre litt flytende vaskemiddel direkte på flekken og deretter vaske plagget som vanlig, kan du forhindre at flekken blir permanent. Med vaskemiddel på kjøkkenet er du alltid forberedt