Nesten alle har dem på kjøkkenet: de er verdt sin vekt i gull i dusjkabinettet

02/10/2023 15:30

Emma Sletta

Livsstil
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
En ekspert avslører to ting fra kjøkkenet som vil gi deg skinnende rene dusjdører.

Rengjøring av glassdøren i dusjkabinettet kan ofte ende opp med å skape flere flekker og striper enn det var til å begynne med. Men frykt ikke! Glassekspert John Cutts deler sine beste råd om hvordan du oppnår et helt rent dusjkabinett uten striper.

De fleste av oss tyr til vaskemidler, skuresvamper og ammoniakkbaserte produkter for å fjerne såperester og kalkavleiringer, men dette bør unngås, da det faktisk kan etterlate glasset med striper og over tid forårsake skade.

John Cutts of MeandMyGlass.co.uk anbefaler å bruke mer naturlige produkter i stedet, inkludert sitrusfrukter som sitron og lime  for å fjerne flekker, samt krydder som salt for å fjerne kalkavsetninger.

Sitroner og lime fungerer overraskende godt i dusjkabinetter på grunn av deres surhet, noe som bidrar til å fjerne vanskelige flekker. Bare klem fruktene i en blanding av hvit eddik og vann. Ta en fuktig mikrofiberklut og rengjør døren/døren i en sirkelbevegelse, skyll deretter for å fullføre prosessen.

Salt kan også bidra til å fjerne kalkavsetninger. Som et ekstra triks kan du drysse litt salt på en sitron og skrubbe dusjdøren.

Hvit tannkrem er også et nyttig middel for å fjerne såperester fra dusjkabinettet. Påfør litt tannkrem på en gammel tannbørste for å nå de vanskelig tilgjengelige hjørnene.

Men det er også ting du absolutt bør unngå, ifølge John. Skuresvamper er en stor no-go; Materialet kan skrape overflaten av glasset og etterlate en såperest. På samme måte kan blekemiddel over tid skade glasset. Det er en effektiv måte å rengjøre gulvet i dusjkabinettet og avløpet for å eliminere bakterier, men unngå å bruke det på dusjdøren.

Men hva med resten av badet? Tidligere i år delte rengjøringsekspert Mahlea, som jobber for det australske rengjøringsselskapet Jetlag Remedy, sine enkle rengjøringstips på badet.

I en video delt på profilen @jetlagremedy sa Mahlea følgende:

"Tips for rengjøring av badet fra en profesjonell rengjøringsperson. Mitt første tips, og det gjelder ikke bare på badet, det gjelder alle overflater du sprayer på – sørg for at sprøyten sitter på overflaten i noen minutter. Dette gir den tid til å virkelig trenge gjennom og løfte smuss og skitt, noe som gjør det lettere for deg å tørke opp."

Mahleas andre tips var å sørge for at du bruker en "hard børste" for å rense avløpene dine. En ofte glemt del av badet er pluggen, men Mahlea anbefalte å løfte den opp fra sluket slik at du kan komme inn, noe som "virkelig kan hjelpe på lukten på badet ditt også."

Mahlea foreslo også å tømme søppelkassene en gang i uken, selv om de ikke er helt fulle.

– På den måten sitter ikke skitne baderomsgreier der og fermenterer, legger hun til.

Læs også:

Kongelig tatt på fersken i 87 km/t: Nå må boten betales Prinsen ble oppdaget i å kjøre for fort.
Her er forskjellen på mandariner og klementiner De smaker godt, men hva er egentlig forskjellen?