Nesten alle kaster dem ut: Plant dem i hagen og blomstene dine vil få en intens farge

03/04/2024 10:00

Sofie

Livsstil
Foto: Shutterstock
Gi hagen din en sterk start på våren.

Når hagen blomstrer i et kaleidoskop av farger, er det ofte de frodige hortensiaene som stjeler rampelyset. Men hva om du kunne forvandle dine allerede fantastiske hortensiaer til enda mer blendende skjønnheter bare ved å bruke det du allerede har på kjøkkenet?

Lindsey Chastain, en hageekspert og den kreative kraften bak bloggen The Waddle and Cluck, deler sin revolusjonerende tilnærming til plantepleie som er både bærekraftig og overraskende enkel.

Ifølge Lindsey ligger hemmeligheten bak sunne, fargerike hortensiaer i hvordan vi mater dem. I en tid hvor mange jakter på den siste kjemiske mirakelkuren, peker Lindsey i en annen retning: mot kjøkkenet.

"Mange av matrester vi tenker på som avfall er faktisk fulle av næringsstoffer som kan gi hortensiaene våre det ekstra kicket," forklarer hun under et intervju med The Express.

Blant de uvanlige, men effektive gjødselkildene Lindsey anbefaler, er eggeskall. Kjent for kalsiuminnholdet kan eggeskall, når de knuses til pulver og spres rundt planten, berike jorden og fremme sterkere, sunnere vekst.

Dette enkle trikset kan føre til større blomster og mer levende farger, noe som gjør hortensia til hagens ubestridte juveler.

Men det stopper ikke her. Lindsey har også et øye for magien med kaffegrut. Dette kjøkkenavfallet, ofte oversett og undervurdert, er en gullgruve av nitrogen som stimulerer hortensiaens vekst og fargeintensitet.

"Kaffe forbedrer jordstrukturen og hjelper med vannretensjon, mens koffeinet setter i gang mikrobiell aktivitet," sier Lindsey. Dette gjør plantene mer robuste og klare til å ta sommerens utfordringer.

For de som leter etter et surt preg på hortensiaene sine, foreslår Lindsey å vende seg til sitrusskall eller ananastopper. Disse sure matrester tilfører viktige næringsstoffer som kalium, fosfor og nitrogen til jorden, som er avgjørende for vekst og blomstring av hortensia.

Men en liten advarsel: Sørg for at skallene er grundig tørket for å unngå uønsket muggvekst.

Lindseys tilnærming representerer en retur til naturens kretsløp, hvor ingenting er bortkastet og alt har verdi. Ved å gjøre kjøkkenavfallet vårt om til verdifull gjødsel, kan vi ikke bare fremme en mer bærekraftig hagekultur, men også nyte de mer intense og levende fargene som hortensiaene våre kan produsere. Så neste gang du tilbereder et måltid, husk at restene dine kan inneholde hemmeligheten bak en blomstrende hage.

Kilde: The Mirror

Læs også:

Han legger oppvasktabletter i toalettet: Se nå hva som skjer En brusetablett er en vanlig husholdningsartikkel som ofte brukes til å rengjøre proteser eller badet. Men visste du at en brusetablett også kan brukes til å friske opp toalettet ditt?
Med dette trikset kan du få de gamle gule putene til å se nye ut: Kun 1 ingrediens kreves Puter endrer farge over tid, fra den helt hvite fargen til gul. Dette skyldes mange forskjellige faktorer, hvorav de vanligste er støvmidd og svette. Det hjelper ikke å bytte trekk, så her kommer et triks som hjelper.