Etter utallige kundeklager på at bunnen av gryter og panner er skadet når de brukes, har det franske merket Le Creuset sendt ut en advarsel til kundene.
Det viser seg at valget av matolje kan være årsaken til problemet. Dette skriver Daily Mail.
Unngå olivenolje
Olivenolje har et lavt røykpunkt, noe som betyr at den kan brenne raskere og gi maten en skarp smak sammenlignet med oljer som solsikke, avokado, raps, kokos, mais og sesam.
Etter å ha skrevet til selskapet, ble en Le Creuset-kunde fortalt følgende:
"Vi anbefaler å unngå å bruke olivenolje og anbefaler oljer med et høyere brennpunkt som rapsolje, kokosolje og solsikkeolje."
"Olivenolje har et veldig lavt brennpunkt og det kan danne en brunaktig film på pannen (brent olje), og skaper en barriere mellom maten og pannen."
"Vi vil råde deg til å gni matolje rundt pannen nå og da og la den stå mens den ikke er i bruk."
Lag mat med mindre olje, men like mye smak
Produkt
Navn
Pris
Forhandler




Støttet av kokk
Le Cruset er ikke den eneste som advarer kundene.
Smeg har blant annet anbefalt kundene ikke å la olje «røyke eller brenne» og legger til at mat kan tilberedes og stekes i slippfrie stekepanner uten olje.
Ikke bare kan olivenolje ødelegge gryter og panner, den kan også ødelegge maten:
"Du bør aldri lage mat med olivenolje. Den skal bare brukes til å fullføre en rett," sier kokk og forfatter Mark Greenaway.