Rengjøringsekspert advarer: Dette rengjøringstipset kan gjøre skade på hjemmet ditt

01/06/2023 16:30

Sofie

Livsstil
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Vi elsker alle en god gammeldags rengjøringshack for å gjøre livene våre enklere - men noen av dem er rett og slett ikke verdt tiden din.

Faktisk, hvis du bruker feil produkt på feil sted, kan du faktisk gjøre mer skade enn nytte.

Og med andre tips, kan det hende du kaster bort penger. The Scottish Sun Online har slått seg sammen med rengjøringseksperten The Secret Cleaner for å gi deg de beste rengjøringstipsene.

April (49) er en tobarnsmor som bor i Skottland og deler vitenskapsbaserte rengjøringshack og mytestopper de siste trendene med sine 33 000 Instagram-følgere (@TheSecretCleaner).

Fra de populære produktene som fungerer eller ikke fungerer til de farlige trendene folk bør unngå, April har du dekket. Denne måneden handler det om det "billige og enkle" rengjøringstipset som kaster bort tiden din.

"Natron og eddik er en flott rengjøringskombinasjon."

Som cleanfluencer ser jeg folk hver dag på sosiale medier og til og med på TV som deler dette "tipset" regelmessig. Millioner av mennesker ser ut til å ha blitt lurt til å tro at det å blande eddik eller sitron og natron er en fin måte å rengjøre alle slags ting i hjemmet på. Men vitenskapen bak dette hacket forteller en annen historie - den er faktisk ubrukelig.

Vi vet at natron er en base på pH-skalaen og eddik er en syre, og når motsetninger på pH-skalaen blandes sammen, nøytraliserer de hverandre, eller opphever hverandre.

Det du ser når du blander de to er en ganske kul brusende blanding. Men det er bare eddiken som reagerer på natron. Den boblende bevegelsen har ikke nok kraft til å flytte skitt eller fett på egen hånd.

Og væsken du sitter igjen med er vanlig saltvann, som ikke akkurat er kjent for sine rengjøringsegenskaper.

Før du kaster natron og eddik, her er noen måter de kan brukes individuelt rundt i hjemmet.

Sett et brett med natron i kjøleskapet eller dryss på tepper før du støvsuger for å takle dårlig lukt.

Spray eddik og tørk av for å takle flekker med harde vannmerker på badet, eller legg til en halv kopp til klesvasken i stedet for tøymykner.