Sånn påvirker det stumpen din å sitte en hel dag

24/11/2022 17:18

Emma

Livsstil
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
De fleste av oss liker å sette oss ned, men det kan faktisk føre til store problemer.

Vi bruker omtrent ni timer om dagen på å sitte på baken, noe som kan forårsake noen alvorlige helsekonsekvenser.

Du har kanskje lagt merke til at når du står opp etter å ha sittet lenge, føles baken litt sår. Eller til og med litt flatt?

Dr. Saleena Zimri sier at så mye tid på rumpa påvirker resten av kroppen vår.

"Siden baken din påvirker hoftebevegelsen, bekkenrotasjonen og bekkenstabiliteten, er det som er dårlig for baken din faktisk dårlig for hele kroppen din. En inaktiv rumpe strammer hoftene og kurver ryggraden, noe som gir en dårlig stilling og forårsaker ryggsmerter. Dette kan også påvirke knærne og anklene, da den store muskelen (rumpa) ikke trekker vekten, slik at trykket og kraften beveger seg til disse svakere stedene," sier hun.

Hvis du ikke aktiverer "rumpemusklene" regelmessig, ved å reise deg eller ta noen spaserturer, blir de svakere. Det skriver Metro.

Dr. Zimri forklarer at dette kalles muskelatrofi, som "ikke bare vil få knebøy til å føles mye vanskeligere enn de pleide, men også hindre det harde arbeidet du har gjort for å bygge en sterk, solid bakside."

Juster kroppsholdningen din
Hvis du jobber mye sittende, kan du justere stolen slik at hoftene er litt over knærne og føttene hviler flatt på gulvet. Dr. Zimri sier at du må sørge for at korsryggen støttes, enten av en solid stolrygg eller en pute.

Få mennesker vil høre at de trenger å trene mer, men det er sant. Sammen med alle de andre store mentale og fysiske helsemessige fordelene som trening tilbyr, kan det også hjelpe baken din.

Pilates kan styrke kjernen din og forbedre holdningen din, og enhver trening som retter seg mot hofter og rumpe vil naturlig gjøre underverker.

Læs også:

Svært få vet: Dette betyr fargen på kjøkkensvampen Ikke mange er klar over at farge faktisk har en betydning.
Hudlege advarer: Ny hårtrend kan gi livslange konsekvenser Sommerens hårtrend er oppkalt etter skandinaviske kvinner, men du må vurdere hva du gjør med hodebunnen, sier en hudlege.