Sånn blir kroppen din påvirket når du ser på for mange tv-serier

19/07/2022 07:44

Emma

Livsstil
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Sånn påvirkes kroppen din når du legger deg ned en hel dag og ser på TV-serier.

Når du har prøvd å ha en hel sesong med en utmerket TV-serie tilgjengelig, og god tid til å svelge den, vet du også hvor vanskelig det er å slå av TV-en.

Du må alltid se en episode til - og en episode til. Dessverre går ikke høy underholdningsverdi og helse hånd i hånd.

Forskere fra University of Texas har samlet en liste over konsekvensene som den altoppslukende TV-serien kan ha på helsen din.

Du vil føle deg skyldig
Å se den ene episoden av favorittserien din etter den andre er en løsning på linje med overspising og alkoholisme. Det føles fint mens du gjør det, men etterpå blir du skyldig i alt du kunne ha oppnådd i timene du lå på sofaen og ble engalisert av et annet univers. Forskerne kan se at mange lykke endorfiner blir utskilt i hjernen mens vi ser på serier, men nivået faller så snart vi slår av flimboksen.

Du blir deprimert
De ville verdenene som favorittkarakterene våre befinner seg i påvirker humøret vårt. Når man er ferdig med en serie og hverdagslivssamtaler, kan den harde virkeligheten forårsake tristhet fordi den er grå og kjedelig sammenlignet med universet i TV-serien.

Stoffskiftet ditt blir lavere
Når du ligger horisontalt og ser på Walking Dead eller Breaking Bad, er du dessverre ikke så aktiv som hovedpersonene. Stoffskiftet ditt legges i laveste gir, og konsekvensene dukker opp på sidebenene. Forskning viser at personer som er avhengige av TV-serier veier opptil 23 prosent mer enn andre.

Søvnen din er ødelagt
Det blå lyset fra våre elektroniske gizmos hemmer kroppens produksjon av det naturlige sovemiddelet melatonin. Dette betyr at du vil ha det vanskeligere å sovne og sove mindre tungt. Derfor er det en dårlig idé å se på TV-serier om kvelden hvis du har en plan om å bli uthvilt og frisk neste dag.

Øynene dine blir tørre
Tretthet i øynene og problemer med å fokusere kan skyldes at vi glemmer å blunke mens vi ser inn i TV-en. Når vi ikke klarer å blunke, blir øyet ikke fuktet.