Er det noe slikt som for mye roastbiff? Som det viser seg, kan det være det, men det er greit fordi denne retten bare blir bedre med tiden. Sett den inn i kjøleskapet, finn noen smarte bruksområder for rester av roastbiff, og lunsjer og middager er dekket de neste dagene.
Frys den ned, og du kan bevare magien i noen måneder til - i hvert fall når den er riktig oppbevart. Ta deg god tid med alle nødvendige trinn, og du vil ha den originale velsmakende godbiten som venter når du er klar til å spise den igjen.
Det er mange viktige ting du trenger å vite om frysing av kjøtt, og det begynner med å sikre at fryseren har riktig temperatur - 0 grader Fahrenheit eller lavere er ideelt (-17 grader celcius). Det er også viktig å først la kjøttet avkjøles i kjøleskapet. Å legge varm mat direkte inn i fryseren kan tine området rundt og skape kondens som påvirker kjøttets tekstur.
Etter avkjøling pakker du kjøttskivene godt inn i folie eller frysepapir før du forsegler pakken i en frysepose med all overflødig luft presset ut. Når den treffer fryseren, rydd ut plassen rundt den for bedre luftsirkulasjon.
Dette vil sikre at kjøttet fryser raskt og minimerer sjansen for at det dannes iskrystaller. Skriv datoen på posen for å holde styr på hvor lenge kjøttet har stått i kjøleskapet. Ideelt sett bør tre måneder være grensen, da det kan være fare for fryseforbrenning etterpå.
Hvordan tine roastbiff etter frysing
Å klare fryseprosessen er bare halve kampen; den andre halvparten ligger i å tine roastbiffen skikkelig. Men før du gjør det, må du sørge for at kjøttet fortsatt er godt å spise. Det kan få fryseforbrenning, reflektert gjennom misfarging av kjøttets ytre og en tørr, læraktig tekstur. Se også opp for tegn på ødeleggelse, som inkluderer en harsk lukt og slimete.
Når kjøttet anses som trygt å spise, kan du gå videre til å tine det. Sikkerhetsregel nummer én: Aldri bare tine kjøttet på benken ved romtemperatur - dette er faktisk en av de største feilene folk gjør når de tiner kjøtt.
Denne metoden kan tillate skadelige bakterier å vokse. Tin heller roastbiff sakte i kjøleskapet over en dag eller to, avhengig av hvor stort kjøttstykket er. Sørg for å ha den på en tallerken på nederste hylle slik at dryppene ikke forurenser annen mat.
Hvis du ikke har tid til en forhåndsplanlagt avriming, vil et vannbad fungere i en klemme. Senk ganske enkelt den frosne kjøttpakken i en bolle med kaldt vann, bytt vannet hvert 30. minutt for å sikre at det forblir kaldt, og vent i en time eller så. Når det er tint, varm opp eller kok kjøttet så snart som mulig for å få best smak og konsistens. Fortsatt å være i kjøleskap, bør det vare i ytterligere tre til fem dager.