Forside LIVSSTIL Slik holder du pesto fersk i seks måneder – med...

Slik holder du pesto fersk i seks måneder – med noe du allerede har i skuffen

pesto
Pixabay

Lei av at pestoen blir brun og trist etter noen dager i kjøleskapet? Denne lure hverdagsmetoden koster nesten ingenting, og forlenger holdbarheten med måneder.

Akkurat nå leser andre

Vi har alle vært der: Du åpner kjøleskapet og finner et halvt brukt glass med pesto gjemt bakerst. Lukt-testen er tvilsom, og fargen… tja. De fleste ender med å kaste resten.

Men det trenger ikke være sånn. Den britiske trebarnsmoren Casey Major-Bunce delte nylig et genialt, men superenkelt triks med sine nesten 730.000 følgere på Instagram. Og folk elsker det. Det skriver Express.

Hun er lei av mat som går til spille, og spesielt av å bruke penger på gode sauser som bare varer noen få dager i kjøleskapet. «Disse små glassene er jo helt supre, men at de går ut på dato så fort er bare frekt,» sier hun med glimt i øyet.

Hennes metode? Frys pestoen i porsjoner ved hjelp av bakepapir. Japp, så enkelt er det.

Hun tar en spiseskje pesto og legger det i små «klatter» på ferdigklipte biter av bakepapir. Deretter legger hun et nytt lag papir over, stabler dem opp, putter dem i en plastpose – og legger hele bunken i fryseren.

Les også

«Ingen fancy teknikk her, bare sleng det ned og frys det,» skriver hun i videoen.

Bakepapir får du for rundt 20 kroner rullen, og du trenger bare noen biter. Det betyr at trikset i praksis koster deg noen få øre per porsjon. Og det beste? Det holder seg i inntil seks måneder.

En annen bonus er at bakepapiret er biologisk nedbrytbart. Mindre matsvinn og mindre plastbruk – win-win.

Kommentarene hagler inn:

«Dette er genialt! Jeg bruker aldri opp hele glasset i tide,» skriver en bruker. En annen tipser om en egen vri:

Les også

«Jeg fryser hele glasset og skraper ut det jeg trenger direkte derfra. Funker overraskende bra.»

Og om du vil ha det enda enklere? Hell pesto i isbitformer og frys. Ferdig porsjonert og klart til bruk i pastaen.

Ads by MGDK