Slik sover du på bare 2 minutter: Brukes av amerikanske soldater

16/04/2024 08:00

Sofie

Livsstil
Foto: Skjermbilde, @justin_agustin/TikTok
Foto: Skjermbilde, @justin_agustin/TikTok
Kommentarene til videoen vitner om at trikset virker!

Du har gjort deg komfortabel i sengen, med hodet hvilende på puten og dekkene trukket helt opp, omgitt av totalt mørke, og for den sjeldne tiden er det ingen støy fra naboens barn ovenpå - det er på tide å nyte en god natts søvn!

Men en time senere opplever du fortsatt at du kaster og snur deg rastløst.

Ingenting kan være mer frustrerende enn kampen for å sovne. Så hvis noen nevner at de vet om en metode som kan sende deg rett til drømmeland på bare noen få minutter, er det klart at de fleste vil pigge opp – noen er kanskje skeptiske til at en slik metode i det hele tatt eksisterer.

Treningsguruen Justin Agustin har imidlertid delt en video på TikTok som beskriver en teknikk brukt av det amerikanske militæret - og etter kommentarene å dømme ser det ut til at det fungerer!

Denne videoen har raskt nærmet seg en million likes og tusenvis av kommentarer, med ganske mange brukere som vitner om effektiviteten til teknikken.

I videoen forklarer Agustin at militæret utviklet denne teknikken for å hjelpe soldater å kunne sove under alle forhold, selv midt i kaotiske og støyende krigssoner.

Her er fremgangsmåten

Start med å "roe ned kroppen" ved å gradvis slappe av hver kroppsdel, fra "hode til tå".

"Start med å slappe av pannemusklene," instruerer Agustin.

Fortsett deretter å slappe av øynene, kinnene, kjeven, og vær oppmerksom på pusten din. Beveg deg ned til nakke og skuldre.

La armene hvile avslappet ved siden av deg og gjør det samme med hendene og fingrene.

Mens dette skjer, 'se for deg en varm følelse som sprer seg fra hodet og ned til fingertuppene'.

"Ta pusten dypt, pust sakte ut, slapp av i brystet, magen og ned til lårene, knærne, bena og føttene," fortsetter Agustin.

"Tenk deg igjen denne varme følelsen som sprer seg fra hjertet ditt til tærne."

Mens han gikk gjennom denne prosessen, forklarte Agustin at det er viktig å "tømme sinnet for stress". Se for deg ett av to scenarier:

Enten - du flyter i en kano på en stille innsjø under en klarblå himmel. Eller – du ligger i en svart fløyelshengekøye i et mørkt rom.

"Hvis du begynner å tenke på noe annet, eller blir distrahert, gjenta disse ordene i 10 sekunder: 'Ikke tenk, ikke tenk, ikke tenk'."

Agustin anbefaler å praktisere denne teknikken hver natt i seks uker, og bemerker: "Det ser ut til at 96 prosent av folk som perfeksjonerer denne metoden er i stand til å sovne innen to minutter etter å ha lukket øynene."

Artikkelen fortsetter etter videoen.

Mange har allerede prøvd metoden med hell, noe Agustin også planlegger å gjøre selv.

En person delte: "Jeg vokste opp i militæret og lærte denne teknikken. Jeg hadde også en veteran psykologilærer som lærte oss det. Det fungerer absolutt."

En annen kommenterte: "Legen min anbefalte meg å prøve denne teknikken med små justeringer for søvnløsheten min forårsaket av PTSD. Stol på meg, den fungerer 100 prosent når du først får den under huden."

Og en tredje bidro: "Moren min lærte meg dette og jeg har gitt det videre til barna mine. Sønnen min, som møter mange utfordringer, finner trøst i denne teknikken som hjelper ham å slappe av og sovne raskt. Han er 9 år gammel."

Læs også:

Ekspert avslører: Så ofte bør du faktisk dusje Alle har forskjellig syn på hvor ofte man skal dusje. Nå svarer en lege på hvor ofte du faktisk bør dusje
Far fikk sitt livs sjokk: Så baby i vaskemaskinen Det var et sjokk av de sjeldne som en far nylig opplevde da han kom hjem og sjekket den kjørende vaskemaskinen. Han hadde ikke forventet å stirre inn i et par øyne.