Slik tørker du tøyet raskest uten tørketrommel - og unngår vond lukt

28/09/2023 23:30

Emma Sletta

Livsstil
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Med dette ene produktet kan du tørke tøyet innendørs - uten at det lukter vondt.

Når de kaldere månedene treffer, kan det være vanskeligere å få klærne tørre - spesielt uten fuktig lukt.

Det er ingenting verre enn å ta på deg favorittgenseren din, bare for å innse at den lukter rart og at ingen mengde parfyme kan få lukten til å forsvinne.

Om sommeren er det mye lettere, da mange husholdninger har mulighet til å henge klær ute på klessnoren. Men når dagene blir regnfulle og temperaturen synker betraktelig, kan det være en utfordring. I tillegg er det mange som ikke har riktig oppsett for vinteren, da mange har vendt ryggen til tørketromler på grunn av de høye kostnadene.

Huseiere tror kanskje at et tørkestativ er tilstrekkelig til å tørke klær innendørs, men lukten av fuktighet kan fortsatt oppstå. For å unngå uønsket lukt har fans av fru Hinch, hvis virkelige navn er Sophie Hinchliffe, anbefalt et produkt som kan kombineres med et tørkestativ for å forhindre lukt på favorittklærne dine, skriver Mirror.

I Facebook-gruppen Mrs. Hinch Cleaning Tips spurte et medlem desperat om råd om hvordan man tørker klær raskt innendørs uten den ubehagelige lukten.

"Hva er den beste måten å tørke klær uten tørketrommel, vær så snill? Jeg synes alltid klærne lukter forferdelig når jeg henger dem på radiatorene/det lille tørkestativet. Skittentøyshaugen er som et fjell akkurat nå, så alle svar settes stor pris på", skrev hun.

I kommentarfeltet syntes mange å være enige om at hun burde bruke en avfukter da den fjerner fuktighet fra luften, noe som betyr at fuktigheten i rommet vil være lavere mens klærne tørker - noe som betyr at den "forferdelige" lukten vil bli redusert.

– En avfukter plassert foran tørkestativet fungerer best. Det er en gamechanger, skrev et medlem av gruppen i kommentarfeltet.

– Det er ikke bra å legge klær direkte fra vaskemaskinen på radiatoren. Det ville være verdt å investere i en avfukter; Klærne tørker raskt med en avfukter når du henger dem på et tørkestativ ved siden av dem, sier en annen, mens en tredje rengjøringsentusiast sa at hvis tørkestativ og avfukter brukes samtidig, vil tøyet "lukte fantastisk", i stedet for å være fuktig og ubehagelig.

Læs også:

Norsk duo med trist melding Duoen kommer nå med en trist melding.