Smart dusjtriks: Sånn kan 90 sekunder endre hele dagen din

21/10/2022 13:28

Emma Sletta

Livsstil
Et dusjtriks på bare 90 sekunder kan forandre alt.

Er du typen som må helle flere kopper kaffe ned og ta et veldig langt bad for å komme deg gjennom dagen?

I så fall er det gode nyheter for deg. Entreprenørmagasinet skriver at med en eneste liten endring i morgenrutinene dine, kan du bli fylt med energi som varer hele dagen.

De fleste tar et varmt bad om morgenen for å komme i gang, men det varme vannet har faktisk motsatt effekt: Det sløver deg. Og derfor er det bedre med et dampende bad før sengetid, og altså ikke om morgen.

Bare følg tre trinn

Gründerens energifylte dusjråd, som bare tar 90 sekunder, bør brukes etter at du har vasket kroppen og eventuelt håret i varmt vann. Følg deretter disse tre trinnene:

  1. Skru helt opp for det kalde vannet og stå under det i 30 sekunder. Det kan hjelpe å skrike - bare gjør det!

  2. Skru helt opp for varmtvannet og stå under det i 30 sekunder. Det åpner blodårene, øker blodstrømmen og gir en allsidig følelse av stimulering.

  3. Slå deretter på det kalde vannet igjen og hopp inn i dusjen i 30 sekunder. Nå vil du føle deg våken og klar for en ny dag.

Ifølge studier bør dette kald-varme-kalde trikset redusere stress, styrke immunforsvaret, øke kroppens evne til å forbrenne fett og bidra til å bekjempe depresjon.

Og som en liten ekstra bonus, vil du sannsynligvis være betydelig raskere til å kle på deg etter den kalde spenningen enn vanlig. Du kan kanskje helt unngå kleskriser.