Spis 2 bananer hver dag i en måned: Dette vil skje med kroppen din

10/07/2023 17:30

Emma

Livsstil
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Det er et mylder av fordeler med å spise bananer daglig.

En banan er en populær frukt blant nordmenn.

Og nå viser ny forskning at, i tillegg til sin gode smak, har den helsemessige fordeler som kan oppnås ved å spise to bananer hver måned.

Slik skriver Delbart.co via Elle.

I tillegg til å være velsmakende, er bananer rike på vitaminer, mineraler, fiber og naturlig sukker, noe som gir kroppen et solid helseforhøyelse.

Anja Forsner, livsstilsrådgiver og helseredaktør, forklarer at det er åtte helsemessige fordeler ved å inkludere bananer i hverdagen.

Først av alt kan bananer bidra til å lindre kvalme. Anja forklarer at frukten beroliger magen, noe som gjør den til den perfekte kuren mot kvalme.

Bananer er også en utmerket energikilde. Det er en grunn til at mange velger å spise en banan etter en intens treningsøkt. Det naturlige sukkeret i bananen gir øyeblikkelig og langvarig energi.

Forbedring av synet er en annen fordel ved å spise bananer. Bananer inneholder noen vitaminer som er ganske viktige i oppdraget med å opprettholde godt syn.

Kvinner kan også dra nytte av bananer under menstruasjon. Noen av bananens vitaminer bidrar til å regulere blodsukkeret og påvirke humøret positivt. Ifølge Anja er det lurt å velge en banan i stedet for smertestillende.

I tillegg er bananer også gunstige for hjertet. Anja påpeker at de bidrar til å regulere hjerterytmen på grunn av det raske opptaket av kalium i blodet som bananer forårsaker.

Det høye kaliumnivået og lavt saltinnhold i bananer reduserer risikoen for hjerneslag og høyt blodtrykk.

Bedre fordøyelse er en annen fordel ved å inkludere bananer i kostholdet. Fiberen i bananer hjelper med fordøyelsen og fremmer tarmfunksjonen.

Ifølge Anja er det ingen grunn til å utelukke bananer fra det daglige kostholdet, da de har et utall helsemessige fordeler.