Spis jordbær hver dag: Dette vil skje med kroppen din

17/08/2023 13:30

Sofie

Livsstil
Foto: YouTube
Foto: YouTube
Jordbær kan gjøre mer enn å smake godt.

Den stadig populære frukten finner veien til nordmenns mage på forskjellige måter. Mens noen nyter den frisk fra hagen, er det andre som spiser jordbær som kompott, syltetøy eller noe helt annet.

I tillegg til den herlige, friske smaken inneholder jordbær flere ting som kan påvirke helsen din i riktig retning. Det skriver City Magazine.

Fordeler med å spise jordbær

Generelt inneholder bær fiber, næringsstoffer, folsyre, vitamin C og kalium. I tillegg kan små mengder jern, kobber, magnesium, fosfor, selen og vitamin B, K og E finnes i jordbær.

Faktisk er det til og med anbefalt av ernæringsfysiologer at jordbær er en del av din daglige meny på grunn av de mange antioksidantene.

En studie publisert av Journal of Molecular Sciences viser at vitamin C kan forbedre helsen til det kardiovaskulære systemet, og det er derfor det er bra å innta mat som har rikelig med vitamin C i seg, inkludert jordbær.

Andre studier har konkludert med at det er flere gode betennelsesdempende stoffer i det populære bæret, som gjør at prosesser som fører til leddgikt vil hemmes.

Er du en av dem som har problemer med korttidshukommelsen, så kan det også være lurt å spise jordbær til daglig.

I tillegg hjelper de både fettforbrenningen og hudens aldring, og det er derfor noe tyder på at jordbær til daglig er nøkkelen til å se ung ut.

Både flavonoider og antioksidanter finnes også i bærene, som igjen kan hjelpe deg til bedre helse og en sunnere kropp.

Læs også:

Kvinne legger sitronene sine i fryseren – så skjer magien som får nordmenn til å gape De færreste vet hvorfor du bør legge sitronene dine i fryseren.
Dette er kroppens fysiske signaler når døden nærmer seg Døden er den naturlige avslutningen på livet. Kroppen kan bare holde ut i en begrenset tid, og kroppens signaler om at tiden er inne, er helt tydelige.