Forside LIVSSTIL Stek egg med en skje av dette – kokker har...

Stek egg med en skje av dette – kokker har brukt trikset i årevis

Eggs, breakfast
Shutterstock

Metoden sikrer deg best mulig resultat.

Akkurat nå leser andre

Stekte egg er kanskje en av de mest elskede og utbredte rettene i Norge, men det er ikke alltid lett å finne den perfekte balansen: faste hviter og en myk, kremet eggeplomme.

Altfor ofte ender du opp med gummiaktige eggehviter og flakete kanter, men nå finnes det et overraskende triks for å ta de stekte eggene dine til nye høyder – og det krever bare litt vann.

Det skriver Mirror.

En kokk har avslørt hemmeligheten til media, som i all sin enkelhet innebærer å kombinere fett og vann under steking. Det høres kanskje rart ut, men ifølge flere kjøkkenguruer er det veien til et stekt egg i verdensklasse.

Metoden er enkel: Smelt litt smør eller olje i en panne på middels varme, knekk et egg, og tilsett deretter en teskje vann. Dekk til pannen og la magien skje i et minutt. Vannet fordamper og skaper damp, som koker egget uten å brenne det.

Les også

At det skulle være så enkelt høres nesten for godt ut til å være sant, men hvis du noen gang har slitt med å få hvite og plommer til å spille perfekt sammen, er det verdt å prøve metoden.

Og hvis du vil følge med på ting mens de skjer, kan du bruke et glasslokk – slik at du kan følge med på at alt går som planlagt uten at dampen slipper ut.

Så neste gang du vil gjøre litt ekstra ut av lunsjen, kan du bruke denne lille hemmeligheten. Eggerøre på et blunk – uten stress og uten brente kanter.

Ads by MGDK