Svært få kjenner til ovnens skjulte funksjon: Gjør rengjøringen lett som en lek

30/06/2024 10:00

Sofie

Livsstil
Foto: YouTube
Foto: YouTube
Kjenner du til funksjonen?

Er du klar over at de fleste ovner har en skjult funksjon som gjør rengjøringen til en lek?

Hvis du noen gang har prøvd å rengjøre en ovn grundig, er du sikkert kjent med utfordringen.

Det er nesten umulig å fjerne skitt fra alle hjørner og kroker, spesielt rundt områdene der døren festes til ovnen. Men visste du at det er et hemmelig sted i ovnen som kan gjøre rengjøringen mye enklere for deg?

Det viser seg at dette lille trikset lar deg fjerne ovnsdøren. Takket være denne funksjonen blir det mye enklere å rengjøre enheten.

Slik gjør du det

Et av de mest irriterende og utfordrende stedene å rengjøre er innsiden av ovnen, og en av grunnene til at det er så vanskelig er at ovnsdøren hele tiden er i veien.

Det er her den skjulte svindelen kommer til sin rett; fordi du kan skrelle av ovnsdøren og sette den til side slik at du lettere kan rengjøre ovnen.

Funksjonen varierer fra ovn til ovn avhengig av modell, men egentlig er det bare å finne krokene som holder ovnsdøren på plass.

Når du har tatt av døren kan du mye lettere komme deg inn og rengjøre sidene på ovnen i dybden, på samme måte som det også blir betydelig enklere å rengjøre selve døren, da du kan ta den med deg ut i dusjen, f.eks. eksempel.

Bare se i videoen under hvor enkelt og enkelt det er. Sjekk alltid ovnens bruksanvisning hvis du er det minste i tvil om hvordan du gjør det.