Dette gamle trikset fungerer fortsatt perfekt.
Akkurat nå leser andre
Mange nordmenn kjenner følelsen av å lage mat mens aromaen sakte sprer seg i hele hjemmet.
Kjøkkenet er et av de stedene hvor du både kan kose deg og eksperimentere.
Derfor er det også deilig når luften føles frisk og behagelig etterpå. Praktiske løsninger kan utgjøre en stor forskjell i en travel hverdag.
Mange opplever utfordringen spesielt i desember, når maten tilberedes med litt mer fett og varme enn vanlig.
Det er derfor opplagt å bruke noen enkle triks som kan fjerne lukten raskt.
Les også
Det skriver retrosariamkd.
Enkle husråd
Et gammelt triks har blitt delt vidt og bredt.
Ifølge flere livsstilsmedier er det så enkelt som å sette en kjele med kokende vann over og tilsette nellik.
Gryten plasseres nær stekepannen slik at dampen fungerer samtidig som du koker.
En person som bruker metoden selv skal visstnok forklare følgende.
Les også
Det kokende vannet vil absorbere den sterke lukten og fylle kjøkkenet med aromaen av nellik. Effekten kan merkes ganske raskt, spesielt på små kjøkken.
Flere små grep
Det finnes også andre måter å redusere stekelukt i hjemmet. Husholdningseddik kan tilsettes kokende vann og vil absorbere de sterke luktene.
Den brukes ofte når man lager mat med kraftige ingredienser som blomkål.
Sitronsaft i oljen kan dempe lukten under koking.
Det samme gjelder epleskiver uten frø, som legges i oljen og settes tilbake når de blir mørkere.
Et stykke brød i pannen kan også absorbere noe av den fete lukten.
Les også
Kanel og vanilje kan gi en mild duft på kjøkkenet. Noen lar pinnene småkoke i vann mens de steker.
Den gir en behagelig aroma som demper sterke dufter.
Til slutt er det lurt å slå på ventilatoren tidlig og la vinduene eller balkongdøren stå litt på gløtt slik at luften kan sirkulere raskt.